Bilo je v Mariboru, prvi krog prvenstva. Gostoval je Triglav, novinec v ligi. Adnan Čustović (najboljši tuji nogometaš v zgodovini nogometa v Kranju) je favoritu zabil dva gola, vratar Murko si je zlomil nogo - vse do polčasa. V drugem polčasu je bilo vsega - največ pa sodniške kraje sodnika Zirensteina, ki je na koncu pomagal Mariboru z 11 m do zmage. Triglav je bil ponižan in kapetan domačih je bil Matjaž Kek, ki je na jezne opazke Triglavanov odgovoril: "Si mislil, da boš tu zmagal!?"

Minilo je 20 let, ko se zgodovina ni ponovila. Triglav je več kot zasluženo ponižal tiste, ki tako oholo gledajo na vse ostale v ligi. In kar je najlepše: zopet je bilo v ekipi 8 (osem) domačih igralcev čeprav se slednje deli le na dobre in slabe. Iskrene čestitke vsem, Mlakarju in Udoviču in Čadežu ter modremu Mertlju pa še posebej! In tokrat je treba še kako pohvaliti Tijanića, Šaljo = dala sta dodano vrednost. In trenerja Dončiča, jasno. Ker se ni ustrašil ampak zmagal tako kot zmore Triglav: dober protinapad in trdna obramba. In sreča, to je treba imeti.

Danes je lep dan za nogometni Kranj. Čeprav ostajajo vse bojazni, je treba zapisati: zmaga čista kot solza, prigarana. In še: ne, nikar zopet nesmiselnih nakupov (Aliaga - tudi to je treba priznati - je sicer povsem zadovoljil) in tujcev, ki jih prodajajo agenti potem, ko jih nikamor ne morejo prodati. Dajmo mladim in domačim priložnost za to, da je kranjski Triglav nekaj posebnega v ligi kjer seveda ne bo lahko. In še: pridite na stadion na prvo domačo tekmo, nagradite fante za to zgodovinsko zmago!

Generacija, ki je v Mariboru vodila 2:0 in izgubila, današnja je zmagala ....vmes je 20 let. Na sliki je Oliver Bogatinov - danes vodja mladinske šole Maribora, Aleksander Radosavljevič je trener reprezentance, Jalen Pokorn je trener mladih, Gorazd Pevnik je zdravnik A reprezentance Slovenije, Andrej Razdrh je trener prvoligaša Tabora iz Sežane itd ipd.....