Sobotni večer je na Primskovem izzvenel v pesmih devetih oktetov in ženske vokalne skupine Lipa. Na odru najbolj akustične dvorane v Kranju so na četrtem festivalu oktetov prepevali in tekmovali za strokovno naklonjenost komisije pevci oktetov: Aljaž, Sotočje, Žetev, TEŠ, Raskovec, Grajski oktet, Mariborski oktet, Kranjski oktet in nonet Brda.

Sodniki; prof. Pia Brodnik, Karel Leskovšek in Igor Švara so po daljšem posvetu odločili, da so največji umetniški vtis pustili pevci Kranjskega okteta, kljub temu, da kot gostitelji niso bili v konkurenci. Jeseni bodo pevci povabili vse ljubitelje petja na samostojni koncert ob peti obletnici okteta, ki ga vodi Andrej Ropas.

» Pred štirimi leti smo prvič povabili oktete na festival. Dogodek se je dobro ukoreninil in je edini tovrstni festival v Sloveniji, kjer je več kot 50 oktetov,« pove ustanovitelj festivala in pevec kranjskega okteta Nace Vidmar.

Akademski slikar Zmago Puhar, ki se bo pred slovenskim kulturnim praznikom predstavil s samostojno razstavo »Slike, ki vibrirajo« v UKC Ljubljana, je za festival oktetov prispeval grafiko kranjskega petelina pred značilno veduto mesta Kranj.

M.K.

Avtor: Mirko Kunšič
Avtor: Mirko Kunšič