Naša zvesta bralka in tudi pronicljiva opazovalka Kranja in Kranjčank in Kranjčanov nas je opozorila na lokalno trobilo kjer navadno gostuje župan in razlaga ljudem, kaj se dogaja. Tokrat je presegel samega sebe: najprej je zanikal varnostne probleme (narkomanske igle, sumi pedofilije...) v knjižnici, ker naj bi bili to "medijski" probolemi. Dejansko jih ni. Morda je bil odsoten, ko se je sestal mestni sosvet za varnost in ko so ukrepali varnostniki in policisti!?

Krona njegovega izvajanja pa je v tem, da se bo zavzel za dražjo članarino v knjižnici. Ker je knjižnica tako moderna in lepa in sploh, je članarina 14 evrov prepoceni.Mohor Bogataj je v radijskem etru predlagal višjo, skoraj za polovico - najmanj 20 evrov. Ta isti župan je že podražil /z odločitvijo v mestnem svetu potrjeni dodatek za IC Dom g.Marjeka/ za 1,5 milijona evrov. Zdaj pa bo občankam in občanom še knjige podražil in tako dokazal, da je Kranj Prešernovo= kulturno mesto.

Knjižnica ima preko 19 000 članov. Ki bodo vzklikali od veselja ob dražji članarini. Ker si je tako zamislil naš župan. Ki ima najvišjo (z zakonom odrejeno) plačo, a je bil pred tem mandatom dejansko štiri leta brez "uradne zaposlitve". Vsaj nikoli ni pojasnil, kaj je delal in kje. Je pa morda veliko bral. In dojel, da je v Kranju pot do knjige prepoceni....Hvala, gospod župan, čakamo na uresničitev vaše javne obljube...