Spoštovani župan Prešernovega mesta, za kulturo gre! Za kulturo vladanja. Za kulturo političnega odločanja. Za kulturo politike, ki vse to usmerja, obvladuje. Je kulturno, da zaposlujete na proračunsko plačanih delovnih mestih ali sklepate pogodbe z ljudmi, ki so vam pomagali na oblast in za vas delali v volilni kampanji? Je kulturno, da strokovno odločitev o največji naložbi vašega mandata izdela podjetje, ki je povezano z vidnim članom vaše stranke? Je kulturno, da po letu dni ne zmorete jasno in glasno povedati, kdo vas politično podpira in s kom uresničujete svoj program?

Kranju ste obljubljali drugačno prihodnost od preteklosti vašega predhodnika. Je kulturno, da se zdaj skrivate za politično oblastjo brez obraza, brez imena? Je kulturno do someščanov, da danes ne občutijo niti najmanj politične kulture vaše oblasti? Da ne vedo, ali vladajo poraženi na volitvah?

Pred letom dni ste rekli, da se z nekaterimi politično razhajate pri pojmovanju korupcije. Je kulturno v Prešernovem mestu, da danes na sve načine skušate vsebino svojega delovanja skriti za prazno zunanjo podobo zastonj golaža in kozarca vina? Seveda: na naš račun, ker vse to plačamo mi iz proračuna. Je kulturno v tem našem Prešernovem mestu, da pojem korupcije spoznavamo na podoben način kot štiri in več let prej?

Kulturno bi bilo, da pred praznikom kulture vse to pojasnite. Da se nam vsem kulturno opravičite. Ne sanjamo, da boste odstopili, kranjsko korito je komaj sprejelo nove pujske. Toda v Prešernovem mestu živimo tudi ljudje, ki jih ne "hranite" s posli iz proračuna, ne s pogodbami, ne z napotnicami, ne s službami.

Nam za Prešernov Kranj ni vseeno.

Trmatorji/verjemite, več nas je/