Čudeži so v Sloveniji običajna zadeva. Zato je Tina Nacionale čudež, ki naj dolgo traja. Ker bo streznitev (kot vedno) toliko hujša. Kot je bila v "fuzbalu" po Koreji in Južni Afriki.

Kaj je bilo danes huje gledati - moški superG ali nogomet z Bosno? Za mazohiste je bil dan kot nalašč, da so trpeli do bolečine. Naši fantje na smučkah so - bodimo pošteni - zadnji kakovostni razred. Kako je to mogoče ob Tini danes, Bojanu&Roku&Borisu nekdaj? Preprosto: nedelo, neurejeni odnosi, slabo prepoznavanje talentov, še slabše vodenje = superG Slovenije pri moških. Pa so na vrsti še smuk, veleslalom, slalom. Bolelo bo, verjetno. Tina bo pa penicilin za vse to, upamo.

Ko smo gledali iz Cipra prispelega Ilića, kako je opazoval Bosance, smo se ponovno prepričali, da čudežev ni. Da ima Srečko lahko srečo ali smolo, ampak odloča na koncu vodenje, delo, prave vrednote. Jih slovenski nogomet skozi vrh ima? Ilić je samo primer, kako Srečko ni čudodelnik in kako smo bili smešni v tistem, kar je Srečko najbolje znal: v pokrivanju nasprotnika. Okoli Bosancev je bilo v se belo od snega in belih dresov, oni pa ....Ja, pošteno. In kaj smo zaslutili skozi vse to? Kaj je bilo bistveno? Če nesrečnega Ilića kot Srečkovega čudeža ne štejemo, kaj dosti boljšega nimamo?!

Pravijo, da bo v smučariji po Tini prej al islej treba začeti na novo. Srečko bi moral na novo že začeti. Toda za to potrebuješ vodenje z vrha, sodelovanje z vrha, pomoč z vrha. SZS in NZS nista (bili) primerljivi, a smučarji so za predsednika izbrali - smučarja. Nogomet pa odvetnika. Ki je najboljši v tem, da "pokriva" svoje grehe. Slaviša je bil greh, naj ga pokrije čudež, imenovan Srečko!? Dajmo ga javnosti, operimo roke in vladajmo "fuzbalu" še naprej.

Ne bo šlo. Nikjer. Ker v svojem življenju Ilić ne bo mogel pokriti pravih strelcev in ker dela, pameti, urejenih odnosov ne morejo zamenjati čudeži. Niti v smučanju, niti v fuzbalu, niti v življenju.

....še pomnimo!