Nemčija, ta svetel zgled! Posvod: pravna država, gospodarska stabilnost, poslovnost, delavnost...

Jugoslavija: pozabiti, zanikati, bratstva ni bilo, diktatura....

Nogomet? Ti smola: Merklova ni prišla v Schladming na smučanje ampak s predsednikom Francije kot mala deklica pozdravljala zmago Nemcev na nogometni tekmi v Parizu. Ki so v vojni izgubili proti Jugoslaviji, a so kasneje mnogi (posebej v Sloveniji, na Hrvaškem) ugotovili, da so zmagali neki tretji, ki so bili z Nemci, a so bili za svoj narod ipd. itd. Zgodovino pišejo zmagovalci.

Župan Nakla gleda nogomet. Zato lahko na svoji spletni strani napiše, da igrata "Bosna 1: Bosna2". Bosna 1 = Slovenija. Logično! Je Bojan Jokić Slovenec, ko pa je iz Kranja, z Drulovke. Ne, Slovenec bi bil, če bi bil župan Marko Mravlja in član SDS kjer trenirke niso zaželene. Merklova (pomislite) pa ploska briljantni akciji Turka Ozila!? Ki je pomotoma Nemec. In igra za Nemce. Ki zmagujejo (ne v vojni, v gospodarstvu, politiki, Evropi).

Imamo srečo, da Mohor Bogataj ne "tvita", verjetno pa ga za Bosno in Slovenijo briga toliko kot za nogomet. Vsaj nihče se ne spomni, da bi bil kdaj na tekmi. On pač vozi županov veleslalom, saj je izpod Stola doma, juhuhu.

In tako se je vse pomešalo, naklanski župan ima slovenske igralce za Bosance. Merklova navija za Turke in Arabce in Afričane, da o Poljakih ne pišemo (porekla igralcev nemške reprezentance). Je pa nekaj res: če si v Evropi v nogometu kaj naredil, se lahko z Merklovo in Hollandom pogovarjaš o čem drugem kot o korupciji ali temu, da se ti mudi domov govorit na strankarskem shodu za lepšo (in našo, jasno) Slovenijo brez trenirk.

Nogomet je idealna prispodoba življenja. Nekoč so v Carigradu evropski voditelji trepljali pokojnega Drnovška, češ: kaj vi delate v nogometu, bravo. In se je malce nelagodno počutil, ker ni razumel, da ima Evropa pač svoje muhe in vrednote in lastnosti, ki jih z eno besedo opiše tudi nogomet. Zato smo lahko toliko bolj žalostni, bi Evropo vzeli povsod za svojo - le v športu bi ji radi vsilili spoznanje, da dejansko čislajo balkanski šport. Naklanski župan že ve...in kranjski ne ve.....

Priden kot mravlja, Evropa ga komaj čaka!