San Siro je še enkrat potrdil, zakaj je nogomet tako dobra podoba življenja in realnosti. Ker ni vedno vse tako, kot bi moralo biti. In ni vse gotovo, ko se še začelo ni. Zato je mogoče biti slabe volje, ker zmaga tisti, ki manj prikaže - a tudi v življenju so razočaranja in veselja vendarle povezana z delom. In če nekdo dela, potem naj kaj dobi. Milan: Barcelona = 2:0 za željo, ambicijo, delo.

Sneg bo doma prestavil nogomet, o tem ni dvoma. Ali pa ga vsaj spremenil v tisto, kar trenutno je: popolna anonimnost za Tino etc. in za košarko, ki se bliža. Smešnice domačih logov pa so prisotne in iz Murske Sobote zopet prihajajo na NZS moledovat za nekaj, česar jim nihče ne bi smel dati. Namreč: spoznanja, da lahko zapravljaš in se greš razne sumljive posle in obenem igraš v prvi ligi. Torej je jasno: Mura, žal ali ne - adijo. Ker so tam pač vodilni drugačni od tistih, ki plačujejo vstopnice. Če pa bo ta večni dolžnik ostal v prvi ligi, se Triglavu slabo piše - potem licenčni oddelek še vedno (kot leta 2011) lahko posega v regularnost in kroji ligo mimo pravil. Spomnimo: 7.Triglav so želeli vreči iz lige zaradi igric Zalarja&&Zavrla&Čeferina etc.!! Dokazano!!

Kje je tu Kranj, ki je pet ur proč od San Sira in ima v AC Milan še vedno enega igralca, v Italiji pa tri v prvi, drugi ligi!? V tem času spraševati to, je kar smešno. Pa saj nikogar več ta zadeva ne zanima, to je najhuje. Tisti, ki nas zanima, ki navijamo, ki smo za nogomet - smo nepomembni. Tudi če bodo počasnetje igrali veziste in če bomo iz kluba spodili vse prave nogometaše=Triglavane, ta zasedba na igrišču mora ostati v ligi in se boriti v pokalu za finale. Vse ostalo pa je seveda v znaku nekaterih resnic, ki jih ne moremo pozabiti: trener+športni direktor sta lepo naplahtala javnost z dezertiranjem "glavnega igralca" v kvalifikacijah, uspešno sta "spodila" prvega strelca in še koga in to dokazuje vse o odnosih, relacijah, vrednotah. Treba pa je biti pošten in dodati bistvo: vse to je le kulisa, glavna je lestvica. In rezultat. Za vse ostalo je tu "majsterkart" =beno! Kajti novi odnosi, novi ljudje, nove vrednote, nove finančne injekcije, novi pristopi morajo dati nove učinke = dosežke.

Barcelona je padla, ker je nogomet poln presenečenj. Pravo presenečenje v Kranju bo, da ne bo presenečenj.