Na Brnik je priletela športna boginja, ki se ji Slovenija nikdar ne bo mogla dovolj zahvaliti: postala je zagotovo najboljša športnica vseh časov, a kariere še ni konec. Olimpijske igre so prihodnje leto, novi izzivi pa stalni... To je športna plat.

In tista druga? Slava ali beda nikdar ne skrijeta značaja človeka. In veseli smo, da Tina premore solze in smeh, jezo in ...kar je še teh čustev. Na Brniku so jo pričakali novinarji. Pozdravila jih je in vprašala šefa in boljšo polovico, kako s sedmo silo. "Ne", je rekel Massi. Ker je kasneje pač novinarska konferenca, nobene izjave na Brniku. Novinarji so prišli zaman. Pa bi se dalo reči, recimo: "Vesela sem, da sem zopet v Sloveniji, lepo je biti doma. Vem, da bo priložnosti za srečanjaz vami in javnostjo veliko, zato naj ob prihodu rečem samo hvala vsem navijačem, ki ste in boste še z mano v teh dneh!"

Recimo, da bi to rekla pametna športnica, ki ve, da je od slave do boleče glave le korak. Da je na vrhu treba biti tudi na voljo medijem, ljudem. Ker živimo v svetu medijev. Zato je seveda treba slediti tudi urniku, da se bo o vsem dalo kaj vprašati na novinarski konferenci...

Prihodnje leto naj bi Tina in aMaze ekipa dobila svojega predstavnika za stike z javnostjo. Ki bo most med šampionko in sedmo silo, javnostjo ipd. Prav. Tako delajo profiji. Zdaj bo očitno denar tudi za to kar je zelo pohvalno. A zopet velja zapisati, da bo tisti, ki bo to počel, imel vsekakor odgovorno in težko nalogo. Ker je javnost čudna...

Smučarska anekdota iz preteklosti. Odlični smučarki je SZS plačala tečaj angleščine. Potem je prišel uspeh, v tujini. Treba je bilo pred novinarje in je prosila trenerja za pomoč, da se ne bi osramotila. Ko je prevajal, ko je pomagal, je bila užaljena. In mu je rekla, da si lasti njeno slabo. Kmalu je bil bivši. In boter je bil seveda slavni Tona, ki je sledil muham bodoče zvezdnice. Ni šlo za Tino, brez skrbi, a trener je preprosto odletel.

Stavek na Brniku bi me prepričal, da slava deluje pozitivno, da človek lahko v največjem trenutku ostane prijazen, ustrežljiv. Če seveda tak po naravi si. V politiki, športu, gospodarstvu, povsod je cena slave vsak dan na preizkušnji. Tini bi želel, da je kljub vsemu čim bolj Maze, čim manj Massi.