Greš v Planico! Pravi si: Slovenec, Janez. Ker tam teče v potokih in harmonika špila.

Greš v Stožice! Na tekmo v "balkanskem športu"!? Kjer se derejo in zmerjajo in...

Dviga Slovenija zastave, pravi pesem. Naša, za vse športe in športnike. A je treba najprej analizirati fenomen Planice, ki je bila (zadnja leta me res ni tam) predvsem pijanska zabava. Žal. Otrokom in vsem dobrim namenom navkljub. Važno, je da teče. In v posmeh slovenski poslovnosti jo desetletja nismo niti urediti znali. Brodil si po blatu, iskal stranišče, se spotikal ob pijance in gledal "vipovce" v šotorih kjer sta se cedila med in mleko. Vedno več jih je bilo. Novinarji pa so likali podobo do onemoglosti: boj z naravo, rekordi, presrečne množice. Če dobro obdeluješ maso, ti sledi - medijska preparacija je fantastična, Planica = narodna. Z vsem dobrim in slabim vred.

Stožice naj bi bile nogometna Planica. Celo v reklamo so zdaj to stlačili! In kaj imamo dejansko? Stadion kjer Bosanci kažejo, da smo sredi Bosne. Stadion, ki je - za Štajerce - slab in neustrezen in je treba v Ljudski vrt, čuj. In NZS in odgovorni? Kaj so storili, da bi Stožice bile Planica po vzdušju, po promociji, po vsem ostalem? Nič. Ker so dobili Stožice na Zokijevem pladnju. In nogomet je bil in bo pastorek v medijih kjer je vsaka nogometna nepravilnost novica dneva, vsaka smučarska svinjarija pa le obrobna stvar. Kako so žrtvovali Kunca? Se je oglasil varuh človekovih pravic?

Nogomet v Sloveniji ne zmore pretočiti popularnosti v stvarnost: stadioni so vse bolj prazni in nogometni uradniki vse bolj samovšečni. Nepotizem NZS je ustvaril ozek krog, ki odstavlja in postavlja selektorje in predsednike in za vse ostalo zmanjka časa. Stožice torej žal niso Planica.

Nogomet kot svetovni šport nima konkurence. Kot evropski šport nima konkurence. Kot slovenski šport pa je lahko poniževan in zasmehovan in za vse to so marsikdaj krivi tisti, ki ga vodijo....Zato pač imamo delitev na ene in druge in zato vemo, kje bomo v petek.