V Kranju se je po zelenici bolj ali manj neuspešno podil Mario Madžukić. Za navadne ljudi: kdo pa je to, za nogometne: mojster. Hrvaški napadalec je v Kranju gostoval poleti 2011, z nemškim (silno bogatim) Wolfsburgom. Triglav je zmagal, vratar Miha Gracar pa je ubranil strel hrvašega asa, nanj se je po tekmi jezil sloviti trener Magath. Ki so ga po zapravljenih milijonih odslovili iz "folksvagnovega" mesta, še prej je on spodil "super Maria" in naredil napako kariere. Hrvat je v Bayernu zacvetel, še v Kranju je bil le arogantni fuzbalerček brez slutnje svetovne slave.

Bayern je favorit finala, ki je šokantno, a pošteno. Egotrip trenerja Reala je doživel še eno klofuto, ker je pač v športu egoizem potreben - lahko pa je pretiran. Barcelon je sestopila s trona igralsko in organizacijsko (biti dejansko brez trenerja, ne zmore noben klub) in nogometno - modelu z Messijem bo treba kaj dodati, ker je brez Messija impotenten.

Gledal sem eno najbolj šokantnih tekem v zgodovini final Lige prvakov. V Barceloni (!) sem videl, kako je ManU v dveh minutah (90.) potopil Bayern. Nemci so jokali po tekmi kar ni ravno pogost pojav. Ker je angleški strelec Garry Linaker izjavil, da je "nogomet igra 11:11, na koncu pa zmagajo Nemci"! No, takrat niso. Bayern sem gledal tudi v Milanu, ko so po 11metrovkah premagali Zahovićevo Valencio. Potem se niso več veselili, kljub dvem zadnjim finalnim obračunom. Zdaj je vse odprto. Ker nemški obračun ni navadna tekma, prinaša več čustev, energije, rivalstva - podobno, kot če bi igrala v finalu španska tekmeca, ki sta v praksi spoznala, zakaj Bundesliga prevzema nogometni primat.

Triglav je v tisti tekmi premagal Wolfsburg. Zabil je Burgar, na zelenici so bili mnogi, ki jih ni več. Lepa mednarodna zmaga je bila to in Triglav tak kot bi si ga vsakdo želel: trmasto neustrašen proti klubu s preko 100 milijoni proračuna. Bilo je (nogometno) lepo. Žal je malo možnosti, da nekaj lepega doživimo v Kopru 29.maja, v finalu pokala Slovenije. Ker je iluzija zmage v Mariboru pač lepa dokler ne nastopi 8. maja povratna tekma. Muhasti žreb je uredil, da je Triglav pač ostal nogometno zakotje kjer blesk sem ter tja ni dovolj. Kdor je kdaj videl, kako ljudje doživljajo svoj klub v Dortmundu, mu je v nogometu jasno vse. Tudi zakaj bodo rumeno-črni na Wembleyu in zakaj Triglava (verjetno...) ne bo v Kopru.

Mirko Kunšič je v objektiv ujel strel, ki ga je Triglavov vratar ubranil
V Kranju tudi slavni trener Magath z manj slavnim poglavjem v Wolfsburgu