Če danes kliknete na stran Društva novinarjev Slovenije, boste prebrali pretresljivo novico, da so v ZDA prisluškovali novinarjem agencije AP. Škandal, Bela hiša se je zganila, Obama se je zganil...

Nič pa ne boste prebrali, kaj si o novinarskih kolegih (celo iz lastne redakcije) misli in tudi po telefonu pove novinarka, komentatorka časopisa Večer. In veste, kdo je tam zaposlen? Matija Stepišnik, predsednik Društva novinarjev Slovenije. Ki skoči do stropa, ko kdo kupuje "njegov" časopis! In je to takoj škandal. In tema za vso novinarsko srenjo. Ko pa njegova stanovska kolegica o njegovem kolegu in novinarju Dnevnika reče, da sta "pizdi" in da je eden "mrčes", Stepišnik molči. In molči društvo. In molči novinarska raja, ki plačuje temu istemu društvu članarino.

Priznam, nisem objektiven. Izstopil sem iz DNS po 30 letih in danes sem vesel, da nisem več zraven. Odšel sem zato, ker ne pristajam na odnose in razmerja, ki vladajo v tej "marijinidružbi". Kjer ti lahko požgejo hišo pa te ceh ne bo ne zaščitil, še vprašal te ne bo, če ti je toplo (od ognja ali jeze) pri srcu!?

In novinarka Večera za svojega kolega ni rekla, da je "pizda" ob kavici drugi novinarki. Ne, to je rekla kar županu Maribora in načrtovala novinarsko-politične intrige in mu lezla v rit kot se temu reče. Ker je njen mož pač podrejen županu in ima lepo direktorsko plačo in je novinarstvo tako ali tako "pol ..izde vreden poklic"! Sramota, res sramota. Ovce pa blejajo. Novinarske ovce mulijo travo in se muzajo: dobro so jo zasačili s prisluhi, prav ji je /rečejo tisti, ki je ne marajo/, drugi se zgražajo.

In društvo bivšega kolege Stepišnika? Nič. Novinarju ogenj na hišo=nič. Novinarka svinja po lastnih sodelavcih in leze v rit politiki=nič.

Čestitam. In se veselim, da me ni več zraven. Da sem odpšel preden bi jedel še tale cehovski gnoj. Ali pa blejal kot ovca. A ni grozno tisto z AP v Ameriki? Madona, kaj počnejo dol v Ameriki. In Maribor? Čuj, kaj si ti nor ....

PS Pizda je po Slovarju slovenskega knjižnega jezika: 1.žensko spolovilo 2.slab človek