NK Koper ima 1,9 milijona evrov dolgov, a ima licenco. Nima predsednika, podpredsednika, ima 13 igralcev. Je pred zlomom. Tam je (bila) tudi Gorica, ki jo bodo (???) reševali Italijani. Najnižje po anketi (anonimni, da si vsak upa...) med uglednimi prvoligaši je po odnosih, izplačilih "veleklub" Domžale - tudi za Triglavom, ki je po tej plati prejel "rumeni karton". Anketo je opravil Sindikat profesionalnih nogometašev Slovenije. Haaaaloooo? Gospodje, katerih? V Triglavu so bili to natančno trije, štirje. So anketo oddali samo oni. Ne, ker naj bi Dejanu Stefanoviću plačevali članarino tudi amaterji. O ti hudič ti: niti za anketo ni dovolj profijev...

Gospod Čeferin pa deli licence še naprej. Ker zanjo ni pomembno, kaj se dogaja s klubom, ampak - prosto po Siniši Mitroviću, šefu za številke - da se številke ujemajo. In tako srbski poslovnež Mandarić lahko potopi NK Koper kadar hoče: ko reče, da ne privoli v podaljšanje roka odplačila, Koprav ni več.

Licence so torej farsa. Ankete še bolj- med urejene klube sodijo NK Jevnica, Adria Miren in Zavrč. Profesionalni sindikat? Ne me hecat. Čeferinova zveza bo v ponedeljek odločala o tem, kdo bo v prvi ligi. A odločajo upniki. Mandarići in drugi tiči vseh vrst in barv. Nategujejo igralce in trenerje in javnost. Gospodje, čas je za začetek in najprej - konec: kdor ne zmore, naj igra amaterski fuzbal! Potaplja se tisti Koper, ki je mlade fante kupoval po vsej Sloveniji!? Je to počel Triglav? Ne, zato ni državni mladinski prvak (na primer) in nima (upajmo) gromozanskih dolgov.

In še predlog: Primorje, Mura, Nafta, Koper, Drava imajo lahko svojo ligo....!Ligo propadlih. Razpadlih. Zadolženih.