S trenerji je vedno zanimivo. Komaj čakamo, da nam Maljković dokončno pojasni, zakaj ga plačujemo in osvoji kolajno na evropskem prvenstvu v košarki. Jože Satler iz Kranja je najtežji (recimo) trener na svetu, a v atletiki ima zanimiv hobi: dela prvake. Borut Petrič je bil neuspešen podjetnik, a je najprej ustanovil svoj klub, postal trener "na stara leta". Zanimivo: prej o plavanju slišati ni hotel, zdaj skuša ustvarjati nove ase. Darko Milanič je ljubil Zahota, Zaho njega, potem je počilo. In je odšel čez noč v Avstrijo.

Takole nametane trenerske zgodbe so seveda za domačo rabo. V svetu kjer plešejo milijoni, so trenerji vse bolj pomembni. Klopp je primer tega: fanatik nogometa. Guardiola? Čudežni tvorec čudežne ekipe s čudežnimi uspehi je prišel v okolje kjer so osvojili vse. In dojel Nemčijo in njen nogomet v soboto zvečer v Dortmundu. En trener: drugemu trenerju. Odloča pa avtogol, tragična napaka....Kje je tu trenerjeva vloga? Morda bo Guardioli to dopovedal slavni Mourinho, ki se je vrnil v Chelsea potem, ko je dojel, da je Real Madrid večji od vsakega trenerja.

Konec meseca bom v Pragi gledal, kako bosta za evropski superpokal obračunala trenerska velikana in nasprotnika in popolnoma različna človeka. Pep z Bayernom, Mou pri Chelsea. Poslastica za uvod v nogometno sezono, polno presežkov. Stadion Eden, Slavijin dom v češki prestolnici bo evropski epicenter. Ne samo zaradi prestiža, lovorike, nogometa. Zaradi dveh ljudi, ki imata ego. Kaj ego, egooooooooooo. Se že veselim.

Pa nazaj na domačo sceno: ko ego prerase trenerja in njegov klub, ni rešitve. Se spomnite Triglavove pomladi letos v prvi ligi? Trener je deloval ves čas "v korist svoje škode"! Se spomnite "drobnega trika" iz Doba, ko so nam, nevedni raji, skrili vzrok za odsotnost prvega zvezdnika in smo na igrišču potem leta 2012 izpadli? Samo preblisk na leto 2013, ko so nam skrili, kako se tepejo v slačilnici. Česa je ob tem manjkalo, res manjkalo. Trenerja. Človeka z "jaz". S Triglavovim egom. Da bi imel ego "misijanemogoče" v vlogi "ta glavnega", ni upanja. Zato so Mou in Pep in Klopp to kar so. Se vidimo zadnji petek v avgustu v Pragi. Trma bo tam. Ker ima ego...

Zamolčal nogometno dezerterstvo in (prej ali slej) dobil nogo. Prišel je Dule...
Dol požrl, da mu igralec tepe igralca in - ostal. Za zdaj.