Elvis Duraković (PS) v nadzorni svet Elektra Gorenjske, Igor Velov (še ne PS) v Agencijo za varnost prometa, Gašpar pa v Luko Koper - tako to gre. Ampak: to je dejansko običaj, to je dejansko praksa, tako se to dogaja. Povsem razumljivo je, da se oblast oborožuje s svojimi kadri. Se spomnite, kako je to počela prejšnja vlada? kako so nam "namestili" direktorico Gorenjskega muzeja iz prave stranke, ji dali nadzornico iz prave stranke - nato pa je direktorica dala posel svetniku iz iste stranke in so bili vsi veseli, zadovoljni kot ena sama srečna družinica! Ko je partija svoje jadre nastavljala desetletja, je bilo to pač normalno. Si v partiji? V redu, napreduješ. Nisi? No, ja - saj ti nihče nič noče, ampak..

Se spomnite Milana Bajžlja, čudežnega dečka kranjske partije in politike? Bil je najmlajši šef izzvršnega sveta občine, končal je v Planiki (in jo "pokončal", ker je po njem ni bilo več). Danes je iz Kranja umaknjeni šolani kader v svetu gibanja TRS. Istega gibanja, ki se zavzema za drugačno podobo, drugačno kadrovanje, drugačno Slovenijo. Se je spremenil nekdanji partijski kader? Prav. Le kdo še ni zamenjal prepričanja, načel. To je človeško. A ponazarja, da Gašparjev ne bo zmanjkalo. Njihov okvir je vedno politika. Bolj to zanikajo, bolj lezejo v to močvaro kjer ni pravil, razen enega: oblast je slast. Kakršnakoli.

Kranjska Komunala je "kovačnica Gašparjev". Le da vse ni tako odmevno. V njej so dobili kruh in potico trije mestni svetniki. Higiena? Občutek za mero in čast in poštenje? Ne, preprosto so sledili Gašparjem v sebi in če bi jih danes vprašali, zakaj so tam, bi v zboru čveknili: zaradi strokovnosti, znanja ipd. Rezultat vsega tega je že zdavnaj znan: pametni, sposobni (brez Gašparja v sebi) bežijo od politike kot hudič od križa. Zato imamo, kar imamo. V Kranju še posebej.