Ste opazili licemerje "športnih poznavalcev" ob tragičnem sojenju slovenske trojke v Franciji, ko smo na SP poslali Platinijevo Francijo, doma pa pustili "diktatorjevo" Ukrajino? Pa kje je že to, napake se dogajajo najboljšim, konec dober vse dobro!!!

Jutri ne bo tekme na Stade de France, udobje Portovala sodi malo nižje - je pa lepa narava. In tam bodo na tekmi Triglava in Krke (bržkone je vsem jasno, kako pomembna je) tudi sodniki. Skomina, Žunič...? Ne, ne, a vseeno: mednarodni, ta pravi! Torej sekretar sodnikov, najbolj izkušen med mednarodnimi Darko Čeferin! Ne, ne more biti, veste: igrajo "njegovi". Kako - njegovi? Ja, iz Kranja je (bil) doma, to pa ne gre. Da bi tako tekmo sodil sodnik iz iste MNZ kot je eden od klubov. No, saj se zgodi, ampak...je bolje prej preprečiti kake govorice. No, kdo bo pa potem sodil? Mitja Žganec. Ja, on je pa iz Lendave doma? Ne, ne, premalo žgancev ste pojedli: Ljubljana Zalog. Pa to - oprostite neznanju - ni MNZ kamor sodi tudi Krka in ali ne "furajo" ta klub dejansko ljudje iz Ljubljane kot je Sašo Udovič ipd? Ne, to pa nima nobene zveze - Krka sodi na Dolenjsko, kaj moremo, če je pa MNZ Ljubljana tako obsežna. In le kaj bi imel Zalog (od tam prihajajo tokratni žganci) z Novim mestom???

Mitja Žganec je rejenec in pitanec vrha naše sodniške organizacije z gospodom Šajnom na čelu. Gospod Šajn je v Evropi ugleden sodniški šef, zato ne smemo dvomiti v Žganca. Tistega Žganca, ki je nekoč v Kranju Triglav (tekma s Šmartnim) tako okradel, da kaj takega ne pomnimo. A to so subjektivne, klubske, obremenjene sodbe - fant je bil takrat na izpitu za drugo ligo, zdaj je že mednarodni ekspert. Pravijo, da so mu v času vzpona prevoze s tekem morali organizirati tudi z "marico", a trnova je pot do zvezd.

In kaj bi se zdaj pritoževali Gorenjčki? Kaj bi javkali v Kranju, ki je po milosti božji (predsednik Čeferin etc.) v prvi ligi? Pa še luči nimajo, iz lige jih vržemo preden rečeš "žganec"! In Trma odkriva zaroto, ob kateri zbledi vse ostalo: MITJO ŽGANCA JE V BLIŽNJE NOVO MESTO POSLAL SODIT NAJVEČJI PRIJATELJ GORENJSKEGA NOGOMETA IN TRIGLAVA SPLOH. IZ PREDDVORA JE DOMA IN IME MU JE BLAŽ VIDMAR, EDEN ŠEFOV V SLOVENSKI SODNIŠKI ORGANIZACIJI! Čestitamo na izboru ali kako že pravijo bivši bratje: "Ko će kome nego svoj svome...!" (prevod: ni potreben)