Včasih me je preprosto sram. Zase in za tiste kolege, ki "morajo" (lastniki, uredniki) piti kri. Oziroma: biti na liniji trenutnega trenda gledanosti. Je mogoče uprizoriti javni linč potem, ko je tako že končal mariborski ravnatelj, ki ni prenesel medijskega pogroma zato, ker je storil napako?

Igor Bavčar mi ni bil nikoli simpatičen, priznam. Že kot študent je bil "drugačen" od nas navadnih študentov na rdečem lemenatu kot je takratni FSPN rekel moj gimnazijski profesor, ki sem ga res spoštoval. Pa saj je bil tudi vnaprej odrejen za velike zadeve (JJ) in njegov prijatelj dobesedno enak. In priznam, nisem vpil Janši in nisem vpil Bavčarju. Pa je zato prav, da isti velikan osamosvojitve, ki je to hotel vnovčiti v evrih, umre na poti v zapor? Ali v zaporu? Ne, nisem za to. Nisem za to, da ga linča vsaka novinarska frčafela, ki ima pet minut časa. Nisem za linč na forumih kjer onanirajo vsi, ki si z imenom in priimkom niso nikdar niti svojemu šefu upali nameniti drugega kot vdanih pogledov. Se spomnite naše Kranjčanke Alenke in linča? Ona ga ja zdržala, a je bilo tudi umazanije veliko: namigov na njeno zasebno življenje in...Taki smo. Ni treba delati razlik, to s(m)o mediji. Novinarji!? Ko je umrl ravnatelj, so se šefi rumene novinarske ideologije posipali s pepelom in zdaj hočejo piti kri Igorju Bavčarju. Fuj. Ne zato, ker bi skozi bolezen srca merili odgovornost pred roko pravice - gre za splošne človeške norme. Ne, jaz nisem za to, da preverimo kakšno celico ima Hilda Tovšak in kaj je jedla za zajtrk. Sem za trohico dostojanstva, ki je ne sme jemati noben medij nobenemu človeku. In priznam: me je že tudi zaneslo. A ne toliko, da bi (na primer) v trenutni kranjski aferi štel kdo s kom spi ali katera ženska je preko postelje postala....ipd. itd.

Bavčar je kriv, dokler ne dokaže nasprotnega. Janša enako. In NN, ki ni plačal v gostilni in so ga zato policaji zgrabili enako. In vsak med nami. Toda: linč je postal metoda, sredstvo, cilj? Zgled daje velikan naše osamosvojitve, predsednik velike stranke: sodne odločitve ne veljajo nič. Zato je treba linčati ravnatelja, ker f..., zato kukajmo v stranišče Hilde in štejmo utripe Igorjevega srca. Lahko je in bo in je bilo, da je potem lažje tistim, ki so trpeli zaradi dejanj tistih, ki odgovarjajo pravici. Lahko imajo v tem zadoščenje tisti, ki so doživeli krivice istih, ki zdaj morajo v zapor. To še poskušam razumeti. Svojih kolegov (iz DNS sem izstopil po 30 letih) pa ne razumem. Za odstotek gledanosti je treba spiti deci krvi. Naj umre Igor, naj crkne pregrešni prosvetar, da nam dokaže, da smo mi sposobni presoditi vse in vsakogar in vedno!? Spoznanje, ki vse to umesti v Slovenijo in Kranj danes je: ko odpove vse, je na vrsti linč. Vseh vrst, vseh proti vsem. Si to res želimo?