Leta 2011 jim je šel na NZS na živce Miran Š. Pa so našli licenciranje kot vzvod za to, da kaznujejo Triglav, v bistvu pa zoprnega in jezikavega in trmastega funkcionarja. In sta bodoči predsednik UEFA in nesojena evropska komisarka celo soglašala, da ga je treba spoditi iz nogometa, če Triglav še tekmuje v prvi ligi! Pa se ni dal spoditi kar tako...

Leta 2016 je šel na živce NZS Miran V. Alfa in omega NK Zavrč, ki za razliko od Triglava stavi na uvožene igralce /Triglav je na domače/ in ima dejansko v Miranu lastnika. In zopet so na račun licenciranja vrgli Zavrč iz lige potem, ko je obstanek izboril na zelenici. Triglav so želeli zagnati ven s sedmega mesta 1.SNL!?

Vzorec je enak. Metoda je enaka. Le z dodatkom, da se je politika (Bratušek) združila z nogometom (Čeferin), da se rešijo še posameznika. Pri Zavrču pa gre preprosto zato, da jih pot do pravice še čaka. Kajti Miran Š. in NK Triglav sta jeseni 2011 dobila pravno mnenje, ki mu do danes ni nihče ugovarjal. To mnenje dr. Rajka Pirnata dobesedno razgali in raztrga delo organov NZS. In vsi odgovorni so bili z njim seznanjeni. In to pravno mnenje jasno in glasno pokaže, da so zagovorniki zakonitosti delali nezakonito. Najhujše pri vsem pa je, da je izgon iz prve lige sledil potem, ko so se Triglavani in Zavrčani kak dan veselili obstanku, organi NZS pa so že imeli napisan sklep, da igrišče nič ne šteje! Kako umazano je to do navijačev, igralcev, trenerjev, naj presodi vsak sam. Miran Š. v takem nogometu ni želel več biti, a je odšel sam. Zavrč ostaja in Miran V. tudi, prav je tako. Kdor pa se spomni propadlih klubov v dolgovih (od Nafte do Mure in Slavije in Ljubljane in Primorja in...=vsem želimo, da znova pridejo na pot stare slave!), je seveda jasno, da je licenciranje iz zelo dobrega procesa urejanja zadev v športu=nogometu postalo tudi šiba božja za neposlušne...žal.

dr_Pirnat_o_licenciranju.doc

Marš iz kluba, sta rekla političarka in šef fuzbala Triglavanu. In je šel - a ne po njunem diktatu.