Kranj - mesto v prelepem okolju!? Z izjemami, jasno. Ena takih tudi danes (7 dni po občanovi prvi aktivnosti) dokazuje, da kako smo pri tem (ne)učinkoviti. Na parkirišču ob igrišču v Čirčah namreč stoji že lep čas zapuščeno vozilo. Ko je naš sodelavec 10.10. obvestil Andrejo Meglič na mestnem redarstvu o tem, je naivno pomislil, da bo avto pač odpeljan. Pa ni bil in - ni! 14.10. je isti občan naslovil na medobčinski inšpektorat vprašanje, kdaj bo avto odstranjen in zakaj še ni? In istega dne so mu občinski inšoektorji/redarji odgovorili, da "je bila dana pisna odredba s katero se naloži odstranitev vozila najkasneje v treh dneh"....

Danes smo 17.10. in vozilo še vedno stoji tam kot prej. Kot so namreč redarji sporočili občanu, mu informacij o postopku ne morejo posredovati, ker ni - stranka v postopku! So mu pa sporočili, da je za odstranitev zadolžena Komunala Kranj, javno podjetje. In tu nastopi za občana X še bolj zanimiv razplet: Marjan Tušar je občanu zagotovil, da nima odredbe inšpektorata, ki očitno z občine na Primskovo še potuje...ali pa je kam zašla...na parkirišče ob igrišču v Čirčah pa zagotovo ne!

Občan X ni navaden občan. Slednji bi že obupal, odnehal, se vdal v usodo. Ne, naš gospod (identiteta znana uredništvu Trme) ni odnehal, ampak se je obrnil na nas. Bomo videli, kako bo z vozilom, ki je danes (fotografija ne laže) po tednu dni tam kjer je itak že dolgo.....Skrb za okolje se začne pred našimi vrati, na našem parkirišču, v domačem gozdičku, kajne?

Fotografija za naše redarje in komunalce: kdaj bo odredba postala - dejanje?