Stranka Več za Kranj je namignila in to podkrepila večkrat, da bo Miran Šubic prejel iz kranjske mestne blagajne 100 000 evrov. Ker jih pogodba sicer predvideva 20 000 in bo izpolnjena kot je napisana (do konca leta), je ključno, da ne bo podaljšana kot je ocenjevala stranka. Ki je zraven še javno napisala, da gre za "plačilo obrekovanja" kar bo seveda tudi imelo svojo ceno. Da o drugih neresnicah ne pišemo več. Oglas, ki ga je razsodišče obsodilo kot neprimeren, neskladen s pravili ipd., je bil razširjen v vsa kranjska gospodinjstva in širše. Kar seveda pomeni, da so vsi in vsakdo lahko sklenili tudi tole: "S takimi pa nočem imeti posla!" Pa gre za samostojnega podjetnika, ki je po poklicu univ. dipl. novinar in od 1.6.2019 na trgu dela. Kdor je deležen take javne "sodbe", mora svoje dobro ime in čast zaščititi in pri tem dokazati poslovno škodo, če je nastala.

Zakaj to pišemo? Zaradi znane afere, ki je zdaj dobila epilog z dejstvi in dokazi, ne podtikanji. In zlasti zato, ker ne sme nihče (pa tudi bivši župan in podžupan in nekoč največja stranka ne) na tak način obračunavati z novinarji, če ga moti njihovo pisanje. Ker imamo svobodo govora in tiska zajamčeno z ustavo, kršitve zakonov pa so jasno opredeljene. In zato pri nas ni prepovedano imeti o nekem politiku slabo mnenje, celo zapisati je to dovoljeno (priporočljivo?) in prav tako ni kaznivo, če imaš o nekom dobro mnenje ipd. Seveda pa moraš dokazati, če trdiš, da je neka splošno znana pogodba sporna, škodljiva, lažna ipd. Če tega nisi sposoben, si politična stranka, ki domneve in podtikanja objavlja kot plačan oglas ali po nabiralnikih raznošen letak.

Trma je napisala res marsikaj kritičnega, tudi napake smo delali. A nikdar še nismo bili ovadeni, obtoženi ali obsojeni za kako neresnico, za kako obrekovanje ipd. Ker za svoje pisanje uporabljamo podatke, dejstva, izjave. Kljub temu - ponavljamo - se zgodi napaka. A na drugi strani, nas prepričuje podatek o branosti. Od avgusta do konca novembra neverjetnih 500 000 klikov ali 125 000 na mesec (skromna ocena). Zato se seveda politike+močnega medija ne ustrašimo!