20. junij 2019  
Jamnik - narava, človek, tihožitje
Jamnik: ljudje ga obožujejo
Jamnik je nekaj več....
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 

Rubrika NAšI ROJAKI PO SVETU, 19.06.2019
IZ NIč DO....USPEHA!
Delo z mladimi je bistvo!
Trenerji mladih so vedno zapostavljeni, a v Kranju so bili včasih cenjeni: Misja, Arnol, Bučan in še kdo so preteklost Nogometne akademije Gorenjske, ki je ustvarila 2/3 kakovostnih igralcev v regiji in dala kopico reprezentantov Slovenije. A mladinci Triglava so letos pri dnu prve lige in sloviti direktor in capo di tutti capi zBrko je "odrezal" vsaj 3 in pripeljal nove...Med tem pa je Uroš Bučan (dolgoletni trener v Triglavovi akademiji) z lokalnim nogometnim projektom dokazal, da načrtno delo povsod uspeva in se prebil s kadeti in mladinci kot vodja nogometne šole v 2. ligo od koder je izpadla kranjska Sava. V prvo ligo dečkov pa se je z Jeseničani uvrstil še en bivši trener Triglavove mladine Erik Sedej. In tako ostaja vprašanje samo eno: kdo je vse naštete in še koga uspel odstraniti iz kluba kjer naj bi bil sekretar že 3 leta uradno trener mladincev, ker pač posoja svojo licenco tistemu, ki je nima...?
Rubrika KRANJ+, 17.06.2019
KUHAM, TOREJ SEM - PO KRANJSKO!
Gastropub in še kaj
Bine Volčič je kranjske korenine povezal s svojim znanjem in kuhalnico: sredi mesta boste v gastronomskem pubu oziroma "v Delavcu" kot rečemo kranjski meščani, našli od zdaj naprej tudi nekaj iz zakladnice boja za kuharski prestiž. Ne pozabimo: na Savskem otoku v Bazenu Kocelj Gros ponuja v prihodnje kulinarično nadgradnjo burgerjev. In tako Kranj (z zamudo) postaja vsaj malo "trendovsko usmerjen": danes soo kuharji in kuharice kar so bili včasih frizerji - o njih se govori, njih se kaže po televiziji, opravlja v tračih in tako naprej. Če še kaj dobrega znajo res skuhati, toliko bolje. TRMA NAJAVLJA POLETNO AKCIJO KJER BOMO KRANJSKO PONUDBO PREVETRILI IN PREIZKUSILI SAMI IN POVEDALI (NE PRESODILI), KAJ SMO JEDLI IN KAKO IN...PO ČEM! Kajti prav je, da spomnimo, da se v našem okolju na različne načine trudijo gostinci, ki znajo kaj dobrega skuhati in so tudi izvirni po svoji usmeritvi: od gostilne Labore in jetrc do Krištofa in ekološko bio sofisticiranih jedi pač lahko raztegnemo ponudbo. Nekaj je res: z umetnosjo kuhanja se pri nas tudi malo pretirava, šminkarije je kolikor hočete - seveda pa velja pri jedači in pijači verjeti poenostavljeni teoriji: DOBRO NAJ BO NAS JEZIKU IN V GRLU IN NASLEDNJI DAN BREZ SLABIH POSLEDIC - O OKUSIH SE PA NE RAZPRAVLJA!
Več novic v rubriki NAšI ROJAKI PO SVETU:
Kranjski zet zdravi bolnišnico 11.06.2019
Branko, čakamo in upamo! 07.06.2019
Še je živ! 03.06.2019
Več novic v rubriki KRANJ+:
Bralec trme kot vohun: žive duše ni bilo... 04.06.2019
Igor Velov prepričljivo 03.06.2019
Glas razuma z desne... 23.05.2019

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 19.06.2019, 20:15, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 64 /885, zadetki (25.12.2011): 10677662
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


SE KAJ DOGAJA? STE KAJ ZVEDELI? NAM ZAUPATE?
Čakamo na "trmatorsko" pomoč!
 
19.06.2019
KDO BO ZDAJ LETEL? ŽUPAN?
Igorju Velovu nezaupnica

Če mestni svet komu izglasuje nezaupnico, to ni nujno usodno: nekoč so jo Mohorju Bogataju, ko je zrasel čez glavo starim kajlam a la Janez Bohorič, Jelko Kacin. Pa so jo potem Boštjanu Trilarju, ki je zrasel čez svoj politični kodeks obnašanja in uveljavil princip, da ga lahko lomi kot občan, če je zraven odličen - župan!?

Igor Velov je doživel nezaupnico po drugačnem kriteriju in s 25: 6 izidom. Zanj so pač glasovali (neuradno) 3 svetniki njegove liste in 3 svetniki "Trilarjeve liste" kar samo potrjuje, da dobri odnosi ne zamrznejo: ko je bila nekoč na dnevnem redu nezapnica Trilarju (nesreča v pijanem stanju 2016), je bil njegov "odvetnik" Velov - takrat še na čelu agencije za varnost prometa. 

Danes Velova (še) ni bilo na seji sveta. Zaplet z glasovanjem, ko so zopet nagajale tipke ipd., ga je skoraj rešil. A to ne spremeni ničesar: če ti 25 tvojih kolegic in kolegov pove, da ne zaslužiš vloge, ki so ti jo prej izglasovali, so stvari jasne.

Pred tedni je Igor Velov v pogovoru za Trmo (ljudje sicer svoje trditve včasih pozabimo ali "pozabimo") zagrozil, da "čem letel iz Komunale, bo naslednji letel tudi župan Rakovec". Slednji se na to ni odzval, bo pa zanimivo v nadaljevsanju delovanja kranjske oblasti. Bo konec koncev določen krog ljudi v Kranju dojel, da so volitve dale zmagovalca, slednjemu pa moč in oblast? Kot leta 2014 Trilarju in vsa leta prej vsem drugim! V mestni upravi med visokimi uradniki ali pa v mestnem svetu med lokalnimi politiki - vseeno je kje in kdaj, ampak tako je. Karte so zmešane na novo, utrujajoče pa postaja, ko se nekdo začne oklepati oblasti, funkcij, položaja z vsemi sredstvi. Obenem pa pozablja, da so občani in občanke odločili, zopet pa bodo na vrsti 2022. Ali pa bodo zdaj "Stražišeboys" odstavili župana? 

Vroče je, nekaterim je že zakuhalo...