22. avgust 2019  
Prometna provinca: nadvoz kot opomin
Prometna provinca: živce na pašo....
Prometna provinca: rešitev, ne odrešitev
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 

Rubrika NAšI ROJAKI PO SVETU, 21.08.2019
ČLAN UPRAVE TRIGLAVA "POPIL" POL DUCATA GOLOV NA BLEDU...
Saj ni res...pa je!
Kakšna Liga prvakov pa Neymar pa Maribor pa...Gorenjska kraljuje! Tega ni od tju do Vladivostoka: član uprave prvoligaša NK Triglav Nejc Križaj (sicer strojnik oziroma direktor družinskega podjetja s škofjeloškega konca) si je po karieri (no,ja....) v prvi ligi še malo "rekreacije" v tretji in je v prestopu (mediji so ga grdo ignorirali!?) okrepil NK Bled. Tam je srečal trenerja Jako Kajtazovića katerega brco iz Triglava na Bled je posredno "žegnal" prav član vrhovne vlade Triglava Nejc! No, morda mu je capo di tutti capi o "sekanju glav" med trenerji Triglava pozabil povedati, z Jakom sta se prisrčno pozdravila ob jezeru, ko je počilo: ne petarda, pol ducata golov sta kranjski okrepitvi Blejcev "popila" na prvi domači tekmi. Nasprotnik ugleden, močan in seveda - učinkovit (NK Brinje Grosuplje....od tam nekje je doma šef UEFA Čeferin)! Tako je to v tem gorenjskem zakotju kjer se trenerji in igralci selijo sem ter tja med znanimi nogometnimi centri. In glej šmenta: z Bleda se je poslovil Aleš Dolinar, ko je prišel tja Jaka (brat prvoligaškega sodnika Nejca...) in zdaj je trener v Stražišču. Uspešen: samo 3:1 je izgubil na prvi tretjeligaški tekmi svojega novega kluba. Pestro, kajne? Kaj bi torej z ligo prvakov, če imamo takele doma.....
Rubrika KRANJ+, 22.08.2019
11 000 000 = ENAJST MILIJONOV
Trma tolče vse rekorde....
Začeli smo za Božič 2011, vmes nas 3 leta ni bilo, zdaj je števec pokazal 11 000 000 klikov na Trmo. Če bi rekli, da smo kaj takega pričakovali, bi lagali. Če bi rekli, da smo presenečeni, bi lagali. Ker je Trma zdavnaj realnost, ne več presenečenje. Smo spletnik, ki ga ljudje berejo (okoli 1000 v povprečju dnevno). Ko bomo v kratkem zopet na družbenih omrežjih, bo to bistveno razširilo krog branosti in bralcev. Odvisni smo od tega, kar dobrega in slabega ljudje počnejo - o tem nas vse bolj pogosto obveščate tudi vi. Zato ni naključje, da je Urban (naš prijatelj in bralec) prvi poslal čestitko, ko se je števec pomaknil čez številko, ki bi jo bili veseli mnogi mediji....In še to: prenova bo oziroma je!
Več novic v rubriki KRANJ+:
Gospa Nuša, vse dobro! 13.08.2019
Nastja Logar, hvala ! 02.08.2019
Seksizem ali lepota odbojke? 21.07.2019

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 22.08.2019, 09:22, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 90 /817, zadetki (25.12.2011): 11000204
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


SVINJAMO SAMI!
Primer Bitnje
 
21.08.2019
AVTOBUSNA ZABLODA IN NJENI OTROCI...
Kranjski sindrom

Je bil župan Bogataj in je želel avtobusno postajo premakniti na Zlato polje. Je bil županski kandidat Trilar in je to obsodil. Je postal župan Trilar in je postajo želel pod okni porodnišnice, ob šolah, ljudje in stroka pa so to obsodili. Je bil kandidat Rakovec, ki je najavil, da postaje tam ne bo.

Je župan Rakovec, ki ga Trilarjeve zablode tudi sicer že lahko veliko stanejo. Avtobusna postaja zagotovo največ, če bi se je lotil. Amapk: se je ne bo. Ne tam kjer jo je videl prejšnji župan in razburil ljudi ampak tam kjer jo imajo vsa mesta: skupaj z železniško in dobro povezavo z mestom. Med tem pa se Kranj sooča s spremembami, ki so sicer kozmetične - a pomembne. 

Alenka Bratušek je naša kranjska ministrica. V začetku septembra bo "uradno doma" kot se reče in treba je priznati: dve krožišči napredujeta odlično, prenova mostu pa bolj počasi. Ampak, iz Ljubljane pričakujemo še kake novice. O štiripasovnici proti Šenčurju, na primer. O vzhodni obvoznici, na primer. En vlak (s primestno železnico) je že šel mimo, zadeva se ne splača, pravijo.

Naloga sedanjega župana in oblasti je jasna: dokončati prejšnje naložbe (in tu je treba tudi bivšemu županu priznati zasluge zanje, ker je dovolj sitnaril) in temeljito premisliti, kaj potrebujemo najbolj. In to pri ministrici tudi doseči. Ne bo lahko, ker denarja ni nikdar dovolj. A zagotovo se je treba otresti tega, da vsak župan po svoje (in za svoje....) načrtuje nekaj, kar je resnično dolgoročna naložba.

Kranj - roko na srce - ima grdo in staro, a povsem delujočo in relativno nemotečo avtobusno postajo. Zato naj bo nova premisleka vredna rešitev, ki ne bo umazanije plinov pripeljela še bolj v mesto, ampak na rob. In take naj bodo tudi prometne rešitve z obvoznicami ipd.

Potem bo lepše živeti v mestu na skali. Kranj - mesto nas kali!?