14. november 2019  
Jesenski Kranj: tu smo doma!
Jesenski Kranj: drugačen pogled
Jesenski Kranj: mesto sanj....
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 

Rubrika NAšI ROJAKI PO SVETU, 10.11.2019
KAREL IMA DODATNO PLAčO, JANEZ PA ODHAJA.....
Panika med upokojenci in Gorenjci
Vsak po svoje obvladujeta upokojence. Karel Erjavec v stranki, Janez Sušnik kot šef krovnega združenja. Pa smo na Gorenjskem tisti, ki imamo sive lase brez, da bi nam jih delali drugi, zaskrbljeni: Karel Erjavec ima poleg ministrske plače še eno, malo bolj skromno - od stranke. Ker pač gara zanje, malo morda tudi zase. Pa zdaj bo spet predsednik, kajne? No, Janeza Sušnika s šenčurskega konca pa jezi, ker ga ne ubogajo: vse jim prav pove, upokojenske zveze in društva pa po svoje! Tragika je, kaj delajo z dvema Gorenjcema s kranjskim poreklom doli med močvirniki! Ona dva garata in si prizadevata za upokojenski blagor, zlobneži pa nagajajo. In Erjavcu tisto plačko poleg ministrske očitajo, kajne! Predlog kar tako: pa dajmo zbrati vsi upokojenci po nekaj centov za tisto plačo, saj nam približno toliko ostane konec meseca...pa bo domovina rešena in Karel plačan!
Rubrika KRANJ+, 13.11.2019
DESETLETJA NEMOGOčE = MOGOčE!
Nov in dragocen športni objekt
V preteklosti to ni bilo mogoče, zdaj pa je: v Športnem centru je zrasel nov objekt, šotor za vadbo. Atleti in nogometaši ga bodo veseli, ker omogoča tudi najmlajšim dodatne pogoje za treniranje. Mimogrede: občini Cerklje in Šenčur sta zgradili mali dvorani z istim namenom. Vsekakor pohvalno, plinska postaja je v bližini, šotor pa prava oblika za reševanje res perečih problemov pogojev za zimsko vadbo...!!!
Več novic v rubriki KRANJ+:
Kranj - mesto sanj! 08.11.2019
Prvi Kranjčan na OI v Tokiu 2020 03.11.2019
Branko je bil zaslužen... 20.10.2019

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 13.11.2019, 19:36, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 123 /1210, zadetki (25.12.2011): 11420915
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


UNIčITI PODJETNIKA S POLITIčNIM SPOROčILOM?!
Miran Šubic s.p. in/ali Trmator?
 
13.11.2019
"NA PRODAJ NISMO SLOVENI NIKDAR!" /POD SVOBODNIM SONCEM/
Ponudba, ki je ne bi smelo biti....

Mestni svetniki liste Zorana Stevanovića Trmi za pojasnila, vprašanja ne bodo več na voljo, ker Trma ne bo pristala na "sodelovanje", ki ga je ponudil njihov vodja. Če bi tako ponudbo sploh vzeli resno, je 11 500 000 klikov pač bilo zaman. Trmo bi preprosto dali, prodali, razdali. In seveda potrdili, da smo last tega ali onega po načelu "kdo da več"!? Vse to samo zaradi tega, ker smo Roberta Kranjca, ugledno javno osebnost, športnika brez madeža na karieri, želeli preveriti: ali je še občan Kranja ali ne na podlagi podatkov, ki jih je dal v javnost on sam!

Ko smo o istem vprašali tistega politika, ki neprestano poudarja prave vrednote, poštenje, transparentnost in drugačnost od "ustaljene politike", smo doživeli naravnost nizkoten poskus, da bi nas prestrašil: ker naj bi urednik Trme v zasebnem življenju storil nekaj nemoralnega, grdega, zavržnega. Predpostavimo, da bi bila ta nizkotna laž resnica, vsaj promil resnice: bi zato lahko Za Kranj in Zoran Stevanović in celotna svetniška skupina zavajali javnost? Bi to bilo opravičilo v slogu: novinar je ničvreden, torej ga lahko tudi mi malo lomimo.

Ampak: izmišljena laž v obliki protivprašanja mestnega politika je bila na Trmi objavljena dobesedno /rubrika Kranjska klobasa, 4. in 5. 11./ in vsakdo se o njej lahko prepriča. Če ima politik za karkoli, za eno samo vrstico, črko en sam dokaz, ga javno pozivamo, da ga predstavi vsem, javnosti. Drugače bo to laž kot je bila današnja, da "njegov vir trdi, da je Miran Šubic upokojeni novinar" in podobne nebuloze. In to, da se je zlagal, je Zoran Stevanović tudi slišal od "upokojenca", ki veselo vsak mesec državi plača vse prispevke kot vsak samostojni podjetnik.

Svetnice in svetnike Stevanovićeve liste cenimo kot vsakega izvoljenega na demokratičnih volitvah. Toda: ali so oni le kulisa predsednika, bodo presodili sami. Dejansko je njegova današnja "ponudba" (ustrahovanje ali podkupnina ali pritisk ali.....naj presodi vsak sam) nadaljevanje poskusa diskreditiranja novinarja, ki mu je Robert Kranjec ob budnem nadzoru svojega političnega šefa skušal odgovoriti na preprosta vprašanja.

Za konec samo citat iz knjige Pod svobodnim soncem Frana Saleškega Finžgarja: NA PRODAJ NISMO SLOVENI NIKDAR!