Se spomnite svinčenih časov, ko smo se smejali političnim vicem ali pa tistim kjer sta nastopala Mujo in Haso....V znamenitem slovenskem filmu je prepovedan vic pomenil nekaj let aresta...in tako naprej. Pa poskusimo čase vicev malo primerjati....

Svinčeni vic: Srečajo se Rus in Američan in Bosanec. "Mi imamo tako letalo, da ne more pristati na nobenem letališču, tako veliko je! - reče Rus. "Mi pa tako podmornico, da je v nobeni luki ne moremo parkirati!" je važen Američan. "Pri nas je v Banja Luki eden, ki ima "tisto stvar" dolgo pod kolena! In se Rus in Američan začudita: "No, ja malo sem pretiraval. Letalo je res ogromno, ampak pristane pa lahko v Moskvi, " pravi Rus. "Naša podmornica je res dolga, ampak jo v New Yorku lahko parkiramo v luki," je bil pošten Američan. "Tudi jaz sem se malo zlagal, tisti s ta dolgim.... ni doma v Banja Luki ampak malo ven, na vasi!"

DEMOKRATIČEN VIC: Srečajo se doktor, magistra in diplomant in doktor reče: "Sem tako garal za doktorat, da je od mene teklo bolj kot na tenisu!" Magistra mu ni dolžna: "Sem tak magisterij naredila, da so vsi prepisovali iz njega!" Diplomant je malo v zadregi, nato pa odvrne: "Sem tako pridno študiral, da sem po tridesetih letih diplomiral!" NATO SO VSI TRIJE REKLI "FOV", SLIŠALO SE JE PA "UOU"! IN MI TUDI ZRAVEN.

DA NI SMEŠEN TALE DRUGI VIC? NO, RAZLAGA JE TUDI LJUDSKA: ZAKAJ NI VEČ SMEŠNIH VICEV KOT NEKOČ? KER JE VSE RES!