Lea Zupan in Lea Bidovec sta pomahali Zoranu Stevanoviću v slovo - od takrat sta samostojni svetnici! To je naredila prva Andreja Kert, ki je pomahala v slovo Več za Kranj, Ana Pavlovski pa je storila enako s SD. Če k tej četici dodamo še Barbaro Gunčar kot edino svetnico svoje stranke, je slika popolna, ne smemo pa pozabiti še Ane Černe /Levica/. ŠEST DAM KATERIH GLASOVI ŠTEJEJO ENAKO KOT - GLASOVI NAJBOLJ ŠTEVILNE SVETNIŠKE SKUPINE V MESTNEM SVETU /SDS/! Kar preprosto pomeni moč, ki pa se v letu volitev, sprejetih proračunih ipd. spreminja v vprašanja:

1.

Barbara Gunčar je zapravila politično kredibilnost, ker se je najprej borila za čim višji osebni položaj (tudi požupanja je hotela biti) v kranjski oblastni strukturi, potem pa začela razbijati Kranj. Ima vso pravico, če ne bi ob tem ostala del tiste oblasti, ki jo je želela uničiti. Sprevržena taktika za nekaj sto evrov mesečno?

2.

Ana Černe je poročena s podžupanom SD Janezom Černetom. Zavezništvo doma, zavezništvo v politiki? Ne, res ne: svetnica Levice zna tudi ob pomembnih vprašanjih ohraniti svojo držo! Jasno: ob ključnih odločitvah pa je na županovi strani največkrat.

3.

Ostale štiri niso neopazne. Lea Zupan je zelo aktivna pri urejanju krajevnih tegob in težav, zna dobro besedo zastaviti za šport = mestna svetnica kot si jih predstavljamo! Lea Bidovec ima srečo in smolo, da vodi zelo pomembna sveta zavodov - nove osnovne šole in zavoda za turizem in kulturo! Dela čez glavo, če smo natančni in zato je nekaj gotovo: po štirih letih dela v mestnem svetu, bo mnogo bolj izkušena. In zdi se, da politika najmanj zanima Andrejo Kert, ki je najprej dala košarico združbi Bratušek&Trilar in ne bi bilo presenetljivo, če se za politiko ne bi več odločila na lokalni ravni. Ana Pavlovski je iz SD odšla z loputanjem vrat kot se reče in od takrat je zanjo resnica drugačna politika. Kje bo pristala, če bo nadaljevala svojo politično pot, ne vemo. Čvekam o odhodu k Zoranu Stevanoviću ne verjamemo, dokler niso - dejstvo.

KRANJ DO ZDAJ NI IMEL ŽUPANJE, NAJBLIŽJE JE BILA HERMINA KRT, KI JE ZDAJ POSLOVNA ŽENSKA IN SE UKVARJA S POSLI NA HRVAŠKEM (IZOBRAŽEVANJE OZ TURIZEM). ALENKA BRATUŠEK JE V KRANJU SAMO MEŠALA ŠTRENE, NIKDAR PA DEJANSKO VSTOPIL V DOGAJANJE MESTA KAMOR SE JE PRISELILA. MATEJA UDOVČ JE PAČ POLITIČNA HITROCVETKA, KI JE POSTALA IZ ANONIMNE POLITIČARKE PRECEJ MANJ PRIJETEN SINONIM ZA KORISTOLOVSTVO.

ROKO NA SRCE: POTREBUJEMO KAKO ENERGIČNO, SPOSOBNO ŽENSKO ZA POLITIČNI PREPIH, KAJNE?