Dekan, ki je pred dnevi zapustil to mesto na FOV, je dr. Iztok Podbregar, ki je bil najprej poslovni partner MO Kranj in župana (2014-2018) Trilarja, potem pa njegov mentor pri diplomi. Gospod Podbregar pa je kot profesor na drugi fakulteti bil mentor še eni diplomantki iz Kranja - voditeljici tv oddaj ipd. Katji Tratnik. Slednja je bila nekaj časa zaposlena na Brniku kjer je bil Podbregar nekaj časa zaposlen v pokojni Adrii. Kontrolo zračnega letenja pa je vodil človek, ki je pri Podbregarju uspešno doktoriral (!) in bil kasneje sodelavec pri diplomi Katje Tratnik, ki je bila pri njem zaposlena za stike z javnostjo...Noro? Neverjetno? Niti ne - zgodba je že stara, a v luči diplomantov z vseh vetrov še kako aktualna...Takole so o njej pisali mediji (Požareport)

Ponavljamo: bodite brez skrbi, vse je v redu z doktorati in diplomami dokler ni dokazano nasprotno in mi samo pišemo o tem, kako se da priti do izobrazbe, ki je ugledna in na koncu koncev prinese - zaslužek, višjo plačo, položaj. Vezni člen pa je nekdanji prvi mož Sove, svetovalec predsednika države, dekan FOV (nazadnje), profesor na dveh fakultetah Iztok Podbregar, ki je najprej mentor doktoratu šefa nadzora zračnega prometa, nato pa sta skupaj še udeležena pri diplomi Kranjčanke, ki je po naslovu sodeč še kako preštudirala mednarodno diplomacijo. Zadnji javni zapis o njej pravi, da je njen partner Nemec (po narodnosti...).

Naš mestni politik Boštjan Trilar je eden zadnjih diplomantov dr. Iztoka Podbregarja kot mentorja. Žal nam ni odgovoril na vprašanja o poteku njegovega študija....pa smo bili sveto prepričani, da bo zlahka javno dal vse podatke, ker ni česa skrivati pred javnostjo človeku, ki je tudi javni politični funkcionar....