1.

Dolga miza je prekopiran način požrtije, ki si jo po svetu plačajo ljudje sami. Podjetniški pristop. Kdor si hoče in zmore privoščiti, plača sam.

2.

V Kranju si elita (prisoten občinski vrh + znani podjetniki, povabljeni novinarji...) še naprej ta "izjemni dogodek" (prosto po županu) plača iz naših žepov na vsaj dva načina....

3.

Sponzorji, ki jih povabi oziroma prsili župan s svojim povabilom, so bili do zdaj poslovno vezani na občino in davkoplačevalsi denar. Nikdar ne bi trdili, da je to pravilo, a kako odkloniti poziv na požrtijo za elito, če veš, da danes in včeraj in jutri posluješ z občino???!!

4.

Noivnarji, ki pišejo o svoji požrtiji seveda delajo "reklamo"!? Povabljeni pa so bili do zdaj tudi taki osebki kot je bil bivši direktor državnega Brda, ki je tja pripeljal tajnico - davkoplačevalci pa smo plačali njun obisk kranjske elite.

5.

Kranjski podjetniki ipd., ki si preko podjetij plačajo svojo elitno večerjo s sponzoriranjem, so karikature dobrodelnosti. Da o obrokih za socialno šibke ne pišemo...to je naravnost groteskna karkikatura dogajanja kjer se kajpak elita počuti - elito. Lani za 90 evrov, letos ??? Oznake pri lanskih "donatorjih" so za tiste, ki zaslužijo veliko s posli z občino...nekateri tudi milijone!