\49. mesto v nogometu? Ni slabo, tekmuje 100 ali 200 držav, kajne! Natančno pa 209 držav, zadnji se je pridružil Južni Sudan. Slovenija je že bila na 15. mestu in zdaj je na 49. Vse je relativno...Toda ljudje v teh časih toliko bolj pitrebujejo Tino Maze, da zmaga, nogometaše, da jih razveselijo. In vse ostale, ki nas prepričajo, da "kdor ne skače...." Razvrednotenje tega je boleče, čeprav ne udari po denarnici, trpi pa ljubo zdravje (živci, živci).

Dediščina predsednika NZS Aleksandra Čeferina in njegove nogometne vlade je v tem trenutku resnično slaba - pokazati nimajo ničesar. Nič. Ne spuščamo se v presojo, kdo je koliko in česa kriv, preprosta trditev naj bo dovolj zgovorna: predsednika in selektorja in vplivneže v nogometu prinaša sistem, ki ni transparenten in ne odraža nogometne baze, osnove. Je proizvod lobijev in interesov, ne odraža nogometne vsebine. Aleksandra Čeferina, Aleša Zavrla so umestili na stolčka v kadrovski kuhinji, ki je rodila Ilijo Kitiča, Slavišo Stojanoviča ipd. itd. Vse napovedane izboljšave pa še čakajo....

1.Klubski nogomet: NZS je v prikritem sporu z NK Maribor, ki hoče več vpliva (Zahovič:Čeferin). Ostala scena je mrtva - klubski nogomet umira tudi po prevzemu združenja prvoligašev, ki je živi mrtvec. Čeferinove obljube se niso uresničile, ni pokrovitelja lige, ni vsebinskih premikov. Pol prve lige je v rdečih številkah, izstopa evropski Maribor. Čeferinova vlada je popolnoma umrtvila sleherno aktivnost.

2.Državni vadbeni center: Brdo bo še ena žalostna zgodba. Nove stavbe ne bo, še igrišča "visijo" - lotili so se jih okoljevarstveniki. Eno leto ni bilo storjenega čisto nič, buldožerji so le razrili nekdanji hipodrom. Štiri milijone vredna naložba je na mrtvi točki, nihče ne ve, kaj na Brdu bo, če bo. Čeferin pa je že dal narediti načrte za poslovno stavbo, ki je v taki obliki ne bo.

3.Reprezentančni nogomet: polom U17 na prvenstvu doma je razgalil notranji ustroj kjer posamezniki vladajo pri selekcijah po klubskem in še kakšnem principu. Stojanovičev projekt je že zdaj nekaj najslabšega, kar se je zgodilo - Čeferin pa ga mora podpirati, ker je njegov boter. Slovenija je v prostem padu na lestvici FIFA, izgublja ugled in denar in ...

Aleksander Čeferin do zdaj ni uspel z ničemer. Človek, ki so ga privlekli v nogomet kot Trojanskega konja, sicer lahko deluje v zakulisju, a javni rezultati so katastrofalni. Priskledniki okoli njegove mize so tiho, kimavčki lovijo svoje koristi. Slovenija, kam greš?

Karizma? Rezultati? Ugled?
Brdo v znaku nogometa? Ne se hecat!