Plačeval sem ga, da je predstavljal Slovenijo v ZDA. Nisem ga plačeval, da je neko depešo oziroma uradno pisanje ministrstva poslal tistemu, ki je očitno zanj nad vsemi ali "capo di tutti capi" kot je znan izraz. Diplomat Slovenije je poslal uradno pošto šefu svoje stranke.

Pomislite: danes ta odstreljeni strankarski aktivist govori o aktivizmu v diplomaciji. Ki ga je on sam dejansko prignal do vrhunca. In ja: še vedno ga plačujem, ne v ZDA - v Sloveniji.

POZNAM OGROMNO LJUDI, KI SO V ŽIVLJENJU DOŽIVELI ENO SAMO VELIKO SPREMEMBO: POSTALI SO ČLANI NEKE STRANKE. VSEENO KATERE. V TISTEM TRENUTKU SO POSTALI DRUGAČNI, SPREMENJENI IN OBREMENJENI. TAKIH SEM SE VEDNO BAL, KER SEM K SREČI ZMOGEL, DA V DEMOKRATIČNI DRŽAVI SLOVENIJI NISEM POSTAL NE ČLAN, NE VERNIK NOBENE STRANKE. ZATO JE TALE IZJAVA SLOVENSKEGA DIPLOMATA POPOLN DOKAZ TUKAJ ZAPISANEGA.

IMAMO JIH OKOLI SEBE IN LOČIM JIH NA DVE PODVRSTI: STRANKARSKI LJUDJE ZARADI KORISTI, KI JIH ČLANSTVO PRINAŠA IN VERNIKI STRANK IN STRANKARSKIH VODITELJEV. OBOJE SKUŠAM PREDVSEM ANALIZIRATI, RAZUMETI JIH JE TEŽKO.

V KRANJU IMAMO POLITIKE IN JAVNE OSEBNOSTI, KI SO ZAMENJALI VEČ, VELIKO STRANK. PREPRIČANJE ALI INTERES? VREDNO RAZMISLEKA, TODA: KO TO NAREDI ČLOVEK, KI ME PREDSTAVLJA V TUJINI, JE GROZLJIVO. KO PA POTEM S PRSTOM KAŽE NA DRUGE, JE ZAVRŽNO.

STRANKE SO DEL DEMOKRACIJE. A SO TUDI IZRODEK DEMOKRACIJE. VSE PA JE VEDNO ODVISNO OD ČLOVEKA, NE OD STRANKE.