"Afera rogljiček" je po stari oblastniški navadi zašla tja kjer ni ugovora: naj družini damo prav, ker sta starša brez maske? Čeprav bi se - prosto po Kacinu - morala umakniti "v gozd, na samo", sta rogljiček jedla sredi Kranja, brez maske. Nikogar ni bilo ob njiju, torej je zadeva toliko bolj absurdna. Pardon: poleg je bilk devetletni otrok, dojenčica pa se ni zavedala, da inšpektorji trenirajo strogost na starših. Če bi se, bi tisti rogljiček/kifeljček pojedla pač sama in prihranila družinskemu proračunu 800 evrov!

V Kranju se je torej zgodilo vse po predpisih. Se je tudi, ko je šel zunanji minister v galerijo dat izjavo čeprav je izrecno zapovedano v naših predpisih, da bi moral biti v samoizolaciji do ugotovitve, ali je pozitiven na Covid19 ali ne? NE, MINISTRI SE ZA NAPAKE OPRAVIČIJO, ŠE PREJ JIH JAVNO PRIZNAJO IN NANIZAJO IZGOVORE. KLJUČNO: JE INŠPEKTORAT ZAČEL POSTOPKE POTEM, KO SO BILI JAVNO OBVEŠČENI O KRŠITVAH TISTIH, KI SO DOLŽNI DATI VSAJ ZGLED IN SEVEDA KOT VSI MI SPOŠTOVATI PREDPISE!?

Da je bil družina razbiurjena, je logično. Da je padla kakšna težka beseda, je logično. Da je inšpektor ravnal po črki zakona in starša kršila odredbo, je točno. Je treba zamižati na eno oko v takih primerih? Od tu naprej pa je vse nelogično in narobe: izkaže se, da vsi nismo podvrženi enakim postopkom, ker je nekdo minister in nekdo sitnež z rogljičkom v ustih in brez maske...Klavrno in žalostno.