Janez Janša ima od nekdaj težave s tem, da dokaže od kod mu premoženje, denar. Ni edini. Ko smo julija letos odkrili, da biva z ožjo in širšo družino v protokolarni državni Vili Zlatorog, smo z novinarskim delom pridobili podatke:

1.

Najem vile stane cca 1500 evro dnevno, a Janševi so si omislili še svojega kuharja za pripravo drugih obrokov in po neuradni oceni (uradnih podatkov nismo prejeli), je dopust vsako leto znašal okoli 12 500 evr, skupaj 25 000. Kdo je plačal in koliko, ni znano.

2.

Janez Janša je tam zanesljivo bival kot varovana oseba. Prav tako soproga Urška in otroka. Ter drugi sorodniki. Pridobili smo podatke oseb, ki so potrdile podrobnosti, ki jih še hranimo - del smo jih objavili. Nočemo razkriti identitete informatorjev.

3.

Ker ne vladni urad za informiranje, ne JGZ Protokolarni servis (upravlja z vilo na Bledu) do danes nista omogočila odgovorov na naša vprašanja, je postopek v zadnji fazi obdelave pri informacijski pooblaščenki (od 26.11.).

4. KLJUČNO

Predsednik vlade bi moral biti prvi, ki pokaže račune, če biva zasebno (?) v protokolarnem objektu. Pomembno je, da plača svoj dopust kot vsi mi. In ima račune, kot vsi mi. DANES LAHKO TRDIMO, DA NAM JIH NI ŽELEL POSREDOVATI OZIROMA JIH DRŽAVA SKRIVA. NE PRVIČ, NE ZADNJIČ KADAR GRE ZA ZAGOVORNIKA VREDNOT IPD., DA IMA TEŽAVE Z BANALNIMI ZADEVAMI - ALI JE RAZLOG ZA TO, BOMO SLEJ KO PREJ UGOTOVILI.