Junaka zgodbe sta dva, oba na fotografiji....in razplet bo morda znan do volitev:

1.

Želeli smo jasna dokazila /dokumente/, da je bil dopust družine predsednika vlade z njim na čelu - plačan. Nismo terjali nobenih osebnih podatkov ipd., želeli smo le potrditev, da mora predsednik vlade svoje (zasebne) račune plačati tako kot vsi mi in vsakdo od nas.

2.

Želeli smo o tem seveda tudi vse potrebne dokumente, ker nas ja zanimala cena /dvakrat po teden dni/ najema državne vile in storitev, ki jih je nudil javni zavod, ki je neposredno podrejen generalnemu sekretariatu vlade, torej Janez Janši.

3.

Nihče ni zanikal, da se tam ni mudil leta 2020 in 2021 po teden dni. To smo dobili potrjeno tudi s tem, da so nam v enem od odgovorov navedli, da je šlo za "varovano osebo". Prav tako pa smo pridobili precej drugih izjav o tem, kako je dopust potekal. Po naši oceni je vrednost storitev skupaj okoli 25 000 evrov, če bi kdorkoli najel vilo ob Blejskem jezeru kot so jo najeli najemniki, ki pa niso uradno znani.

4.

Svoje prizadevanje smo začeli julija 2021 in zdaj je Marjan Hribar (tesen osebni in politični sodelavec, prijatelj Janeza Janše) ponudil dokončno stališče. IN NA POTEZI JE POOBLAŠČENKA ZA DOSTOP DO INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA IN POSLEDIČNO MORDA SODIŠČE. KAJTI Z NJENO ODLOČITVIJO BO POSTALO JASNO, ALI OBSTAJAJO O DOPUSTU JANEZA JANŠE PODATKI, KI SO LAHKO DOSTOPNI JAVNOSTI. NAŠ BOJ TRAJA TOREJ POLNIH 7 MESECEV....

PS

Morda bodo prej volitve, preden bo znan razplet. V primerih, ko gre za osebne denarne posle ipd. predsednika vlade in predsednika SDS nekateri taki primeri niso bili ali še niso pojasnjeni. S tem ne želimo namigovati, da je kaj nezakonitega, ŽELIMO PA JASNO ZAPISATI, DA JANEZ JAŠNA ZA TRANSPARENTNOST SVOJIH POČETIJ NE NAREDI VSE, KAR BI TAK POLITIK MORAL STORITI. TO JE NAŠA OCENA GLEDE NA ZNANA DEJSTVA.

KAJTI NAVADNI DRŽAVLJANI PAČ SVOJ PLAČAN DOPUST KADARKOLI ZMOREMO POJASNITI Z RAČUNI IPD. PREDSEDNIKU VLADE TEGA (ŠE) NI TREBA.

AMPAK: NAŠ SPLETNIK SE IMENUJE - TRMA....