Analiza obiska vlade na Gorenjskem pokaže naslednje:

1.

Kranjska občina in kranjski župan sta marginalizirana po zaslugi Janeza Janše: v Kranju se niti ustavil ne bo, vljudnostni obisk ali sarečanje z županom odpade...Simbolika? Hja, je treba med volilce SDS in v občino slovitega državnega sekretarja Žana Mahniča. Kranj je "rdeč" (čeprav politično to še zdaleč ni)!?

2.

V Kranju se ne bo ustavil niti minister za kulturo Simoniti, še manj za evropske zadeve Černač, niti okoljski Vizjak (vsi kvota SDS).......Sicer pa nekaterih ministrov ne bo: tako za šolstvo, delo, pravosodje, kmetijstvo....tudi gospoda Hojsa ne bo. Pošiljajo državne sekretarje!

3.

Posebno poglavje je že opisani gospod Počivalšek in njegov "posluh za pobude iz nove občine" ipd. kar pa je samo dokaz, da politika še kako zna zapakirati tudi takle obisk po svoje...

4.

Še eno vprašanje tako mimogrede: je to tudi dokaz, kako vse manj šteje v SDS gorenjski poslanec Branko Grims? Ali pa bo veselo šel v Gorenjo vas ali v Cerklje ali...kjer bodo "njegovi"?

KRANJ BO PREŽIVEL TUDI TAKO (DOPUŠČAMO TUDI: NENAMERNO) DAJANJE "NA STRAN". OBENEM PA SE ZDI OBISK VLADE VSE BOLJ POLITIČNO SPOROČILO....