Med tem, ko nam Madžari kupujejo medijsko kraljestvo Janeza Janše, seveda drugi protestirajo. Sram bi me bilo, če ne bi držal s kolegi, ki se počutijo ogrožene. A solidarnost je eno, resnica vsakdana pa drugo. Naj si o temle zapisanem misli vsak kar si hoče, a za vsako besedico stojim: KOT NOVINAR SEM DELAL V LEVEM MEDIJU, KI MU JE IME DNEVNIK. BILO MI JE NEIZMERNO LEPO NA ZAČETKU NOVINARSKE POTI IN KASNEJE, NAPISAL PA SEM PREKO 10 000 TEKSTOV. NATO JE PRIŠEL NOV LASTNIK. NIKDAR Z NJIM NISEM SPREGOVORIL NITI BESEDICE, NISEM BIL TEGA RANGA - SAMO NOVINAR. KO SEM PO 38 LETIH DAL ODPOVED, MI GOSPOD NI REKEL NIČ, ZANJ SEM (BIL)SMET, HODEČI STROŠEK. NI ZMOGEL TOLIKO ČLOVEŠKEGA DOSTOJANSTVA, DA BI MI VSAJ TAJNICA POSLALA "HVALA IN SREČNO". DANES NAJ JAZ ZA MEDIJ, KI JE V NJEGOVI ZASEBNI LASTI, GREM NA ULICE? DANES NAJ PODPIRAM MOJEGA UREDNIKA, GIMNAZIJSKEGA MATURANTA, KI JE ZVEST OPRODA SVOJEGA LASTNIKA IN ME JE UČIL ETIKE IN MORALE IN PROFESIONALIZMA, GROZIL Z ODPOVEDJO IPD.? DNEVNIK PIŠEJO IN UREJAJO DOBRI NOVINARJI IN UREDNIKI. DNEVNIK NAJ NE IZGINE. DNEVNIK IMA TRADICIJO IN ŠE KAJ. DNEVNIK IMA DOBRE VSEBINE. TODA VSE TO JE PROBLEM NJEGOVEGA LASTNIKA, KI VSAKO LETO POBAŠE DIVIDENDE KOT LASTNIKU PRITIČE. IN ZDAJ NAJ BI JAZ ŠEL NA ULICO, DA BI BRANIL NJEGOV DOBIČEK? IN DOBIČEK TISTIH, KI SO NA DELU IN VEČERU IN ŠE KJE ODPUSTILI KOME KOLEGE IN KOLEGICE - PA OSTALI NISMO ŠLI NA ULICE IN SMO OPORTUNISTIČNO DALI REP MED NOGE, PRIZNAM. KJE JE JAVNI INTERES V TEM, DA JE LASTNIK DELA ALI DNEVNIKA ALI VEČERA ŠE BOLJ BOGAT, KER BOM ŠEL NA ULICO IN SE BORIL ZANJ? NE BOM ŠEL. TI LJUDJE SO LASTNIKI TRŽNIH MEDIJEV. KO SO POBRALI DOBIČKE, NISO DELILI Z NIKOMUR. ZATO JAZ NE DELIM Z NJIMI OBČUTIJ, KI JIH SPLOH NIMAJO: SOČUTJA, POSLUHA ZA ZAPOSLENE, SOCIALNE EMPATIJE. SRAM ME JE VLADE, KI SKOZI VSE TE UKREPE SICER ŽELI ZADOSTITI KROTILSKI MENTALITETI SVOJEGA "FIRERJA", AMPAK SRAM ME JE MEDIJSKE KRAJINE KJER SE PREJ ALI SLEJ LEPO ODSLIKA DELITEV NA TE IN ONE,

Sem ponosen, da je tehnologija tako napredovala, da imam svoj spletnik. Pišem kar hočem. Spoštujem osnovna načela etike in spoštujem drugačno oceno mojega dela. In zato nikdar ne bi branil tistega kar smo iz novinarstva, novinarjev, medijev naredili.

Miran Šubic, univ. dipl. novinar

ps

Dnevniku in Dnevnikovcem dolgujem skoraj 40 lepih let in doživetij. K sreči pa sem ušel tistim, ki jim ne bi nikdar stisnil roke.