Včasih udarijo na dan kompleksi "manjvrednosti". Ker so v zadnjem času v nogometnem Šenčurju naredili vse za uspeh: to pa pomeni, da imajo telefonske številke igralcev, trenerjev Triglava in kličejo....In tako se jim je zgodilo (za to so res sami najmanj krivi), da so postali - pomislite - prvaki druge slovenske lige mladih!? ALI PROSTO PO ŠENČURSKI LOGIKI: S TEM SO POSTALI DRŽAVNI PRVAKI!!!??? Nogometno ljudstvo se zabava, mlade nogometaše so "zlorabili" za res trapasto predstavitev ob cesti, treba pa je vedeti tole:

1.

NK Šenčur je spoštovan klub dolgoletne tradicije. Ampak državni prvaki pa niso bili. So pa bili v vseh kategorijah (razen članov) državni prvaki in pokalni prvaki in....v sosednjem Kranju. NK TRIGLAV JE PADEL NA VSEH RAVNEH IN V ŠENČURJU SO UGOTOVILI, DA JE ZDAJ PRILOŽNOST ZANJE. PRAV. NOGOMETNA LOGIKA JE PAČ TAKA. LE NEKAJ NIKOLI NE BO: DA BI BIL ŠENČUR TRIGLAV...

2.

Taka neumnost s takim zavajanjem je seveda posledica dejstva, da frustracije udarijo na dan. Ker si pač vedno gledal v hrbet Triglavu kjer je zdaj "šenčurski napajalnik". Prav in že videno. Le nekaj pa je pri tem treba vedeti: GORENJSKI NOGOMET JE NA NAJNIŽJEM KLINU LOJTRCE USPEHA IN ZATO SE V ŠENČURJU LAHKO IZDAJAJO ZA DRŽAVNE PRVAKE....RAZLOG PA JE VSAJ EDEN: NAJBOLJ JIM PRI TEM POMAGA SKUPINA UNIČEVALCEV TRIGLAVA....VSAKO LETO ZNOVA PADEJO NIŽJE IN V ŠENČURJU SE VESELIJO PO STAREM PREGOVORU...

3.

Nekoč mi je predsednik NK Šenčur rekel, da bo pa "zdaj mestni derbi, ko je Šenčur postal drugoligaš". Ker imam žleht jezik, sem mu odvrnil: "Mestni bo težko, ker je iz mesta samo Triglav..." Pa je kljub temu prišlo po tisoč ljudi na tekmo in je bilo to dobro za nogomet.

DOKLER BODO RIVALSTVA NA TEJ RAVNI, BO ŽALOSTNO. V LJUBLJANI IN ŠE KJE SE VESELIJO, DA LAHKO POBEREJO VSE VSAJ PRIBLIŽNO SPOSOBNE FANTE Z GORENJSKE. NEKOČ JE TRIGLAV BIL VRH PIRAMIDE GORENJSKE IN BILO JE REPREZENTANTOV IN TRENERJEV IN IGRALCEV KOLIKOR HOČEŠ. VESTE, KJE JIM TO NI BILO NIKDAR PRAV IN JIM NI ŠLO V GLAVE? V NOGOMETNEM ŠENČURJU....IN TUDI ZATO JE GORENJSKI NOGOMET POSTAL VAŠKA VESELICA.....ŠE POMNITE, "DRŽAVNI PRVAKI" DRŽAVE šENČUR?