Doživljajski spis

Bil je prekrasen dan, vršaci so se zlatili v soncu. Odšla sem v gost, zlomljena v svoji samoti, pretresena nad spoznanjem, da Zdravko morda ni to, kar sem mislila, da je. Saj je možat, ne praviju mu zaman Kozjanski bik in, ko se je v Dubaju zasmejal, se mi tudi pesek ni več zdel dolgočasen. A gozd, ta naš slovenski gozd, daje druge slutnje. In tako sem med sajenjem smrečic, ki naj dajo novo življenje naši naravi in ljudem, ki me tako ljubijo, srečala njo. Navihan deklič s štajerskega konca za katerim marsikatero oko šine! A obenem bitje, ki ti zapolni praznino, ki te sili, da odideš k njej in zapustiš tiste, ki bi samo kaj konkretnega...

Za duha gre. Za ujemanje duš. Za tisto kar mi je dal gozd tam gor na Jezerskem: oporo. V njej sem jo našla, še malo izgubljena in zmedena. Ona je steber in svetilnik in ko sva se spogledali, sva vedeli. Verjamem, da bo kak Grims ali kdo drug zavihal nos: LBGT in podobno! Meni je to tuje, jaz v sočloveku iščem volivca - nekoga, ki me obožuje, ki zame glasuje, ki sledi mojim vizijam in seveda prepozna mojo dušo in nrav. Ona pa je nad tem. Na oko krhka in nebogljena, a močna in odločna. Sama pije in sama (skoraj vedno) plača, to je osnova.

Tako sva tam gori na čistem zraku odkrili, da sva za skupaj. Mnogi vse življenje ne najdejo sorodne duše, plehko hlastajo za - na primer - poslanskimi plačami, midve pa sva našli srečo in ljubezen in spoštovanje v tisti najbolj pristni obliki. Nedolžni, seveda. Ne platonski, a tudi konkretni ne. Naša dežela naju druži, naše ljudi pa bova popeljali na pot resnice, pravice, poštenja in blagostanja.

Tistega dne sem se odločila. En pogled, ena vsajena smrečica in je bilo dovolj. Zdravc naj osemenjuje kogar hoče, da nas bo milijon več. Midve pa bova skupaj vladali...drhtim od vznemirjenja in nimam besed za srečo, ki naju navdušuje in izpolnjuje. Ne vem, kaj bi lahko to idilo jezerskih gozdov prekinilo....no, upam si sanjati: edino ministrski položaj...če bi mi ga kdo ponudil kdaj...ni pomembno iz katere stranke...morda celo on...s plešo je tako zapeljiv....kako bi se tam gori sonce odbijalo od nje in...no, pustimo času čas. Saška, prihajam v tvoj objem!

Iz zvezka največje zaveznice volivcev...

PS

POSLANKA MATEJA UDOVČ JE V TELEVIZIJSKI ODDAJI OMENILA MNOGE STVARI, KI ŽE OD NEKDAJ DRUŽIJO NJO IN PREDSEDNICO NOVE STRANKE NAŠA DEŽELA ALEKSANDRO PIVEC. MED DRUGIM TUDI - POGOZDOVANJE NA JEZERSKEM...