Narcis. Vase zaljubljen in zaverovan. Trpi, če ni v središču. Zato ravna egocentrično. Kmalu ne bo več. A zadnje dejanje je SRAMOTA ZA DRŽAVO SLOVENIJO IN VSE, KI SO V NJEJ PREJELI ODLIKOVANJA! Ker so jih Janša pa Kacin pa Bavčar....vrnili v plastični vrečki Milanu Kučanu, predsedniku države.

Zdaj jim jih bo osnetek nekega predsednika, nadomestek dostojnega predsednika - podelil znova. In njim je tako prav. SRAMOTA ZA VSE, KI BODO DOVOLILI, DA JIM NARCISOIDNI PREDSEDNIK PONOVNO PRIPNE ODLIKOVANJA, KI SO JIH ZAVRNILI ČEPRAV SO TO ODLIKOVANJA DRŽAVE SLOVENIJE IN NE MORDA KUČANA IPD. TISTIH, KI JIH ODLIKOVANCI NE MARAJO!? Ne, oni so jih zavrnili pod geslom "a smo se za to borili" in to v plastični vrečki!

Borut Pahor pa bo osramotil sebe, svojo funkcijo, državo Slovenijo in njeno osamosvojitev. Tisti, ki bodo hinavsko zopet prejeli odlikovanja pa so še enkrat več pokazali, da se da z odlikovanji, državo in žal tudi z osamosvojitvijo manipulirati kot v trgovini s špecerijo: "Tole moko bi vrnil nazaj pa bom vzel eno drugo..!"

Ljudje brez ponosa, ki so odlikovanja vrnili iz protesta, zdaj "dovoljujejo" prvemu pozerju te države, da boi še enkrat več - v ospredju. Ker samo za to gre: za ponavljanje starih zgodb razdora. Če je bilo dejanje časti, da so zavrnili odlikovanja - so zdaj izgubili čast, da bi odlikovanja prejeli nazaj?

KOT DRŽAVLJAN TE DRŽAVE, KI SEM MED OSAMOSVOJITVIJO SAMO OPRAVLJAL SVOJE DELO, PROTESTIRAM PROTI TAKI DVOLIČNOSTI PREDSEDNIKA DRŽAVE IN TISTIH, KI ODLIKOVANJA ISTE DRŽAVE JEMLJEJO KOT ORODJE ZA SVOJE INTERESE. SRAMOTA!

Miran Šubic, ki leta 1991 nisem bil noben heroj - samo na pravi strani sem opravil svoje.....