Planice nisem maral zaradi pijanskih orgij. Nekoč sem eno od reportaž moreal narediiti "o vzdušju" in ob pol devetih zjutraj sem ob prihodu videl prizor, ko v avtobus primorskih tablic neseta dva mrtvo pijanega, ki je že zaključil s "športnimi užitki" in položila sta ga na zadnje sedeže in to je bilo to.

Pisal sem (med prvimi na tak način) tudi o opitih mladih ljudeh, potem so končno vsaj malo omejili alkoholno dolino pod Poncami. Kruha in iger = to so vedeli že v starih časih in Planica je samo slovenska inačica tega. Še danes, bolj ali manj.

Planico sem doživel ob povsem naključnem obisku, po otvoritvi in prenovi. Za kavo ali prigrizem se je odvijala bitka v lokalu, vrsta je bila obupna. Po objavi mi je Jelko Gros po telefonu povedal, da bo vse drugače, da niso gradili gostiln ampak...

Planico sem prvič dojel kot mlad novinar, ko sem pisal reportažo o ljudeh, ki so živeli v opuščeni stavbi železniške postaje. Vlak do Planice bi bil danes prvovrstna rešitev, nekoč so progo ukinili....

Vse športno v Planici podpiram in zato seveda ne morem verjeti zdrsa z vstopnicami, ki so obiskovalce iz naše države in zlasti okolice prej odbile kot privabile. Da o travnikih, ki so postali parkirišča brez dovoljenj, ne pišem. Brusil sem pero tudi ob zanemarjenosti nekdanjega Doma v Planici in še o čem. Je kaj pomagalo? Nič ali bore malo.

PLANICA JE BILA IN JE IZVEN KATEGORIJ. JE DRŽAVNA ZADEVA. 50 MILIJONOV NALOŽB JE PRAVA ODLOČITEV, DOBILI SMO SP V PLANICI TE DNI. O KATEREM DANES, DAN PRED TEKMAMI, SLOVENSKI SPLET PONUJA SRAMOTNO MALO!?

ŽELIM, DA PLANICA USPE. NIKDAR PA NE BOM SPREJEL, DA ŠEF OBJEKTOV KOMENTIRA SKOKE KJER JE TUDI FUNKCIONAR. NAVZKRIŽJE INTERESOV JE SLOVENCELJSKI PRISPEVEK K TEMU, DA SI BOGOVI TEGA ŠPORTA LAHKO PRIVOŠČIJO VSE. NEPOTIZEM V OBLIKI, DA PO OČETU KAR SIN PREVZAME NPR. UREJANJE PROMETA. DA JE VSE V DRUŽINI, DA KAPNE NEKAJ EVROV? NAVIJAL BOM ZA ŠPORTNIKE IN ŠPORTNICE IN SE PONOVNO SPOMNIL, KAJ VSE SEM KOT NOVINAR V PLANICI DOŽIVEL.

ZATO SI UPAM TRDITI: RAJA JE PLANICO SPREJELA KOT MESTO ZA VESELICO IN ČE JE ŠE KAKA ZMAGA, TOLIKO BOLJE. NIČ NAROBE, KAJNE? KER JE ELITA (ČE JI LAHKO TAKO REČEM) PLANICO OD NEKDAJ IMELA ZA SVOJ FEVD KJER DELAJO KAR HOČEJO. VMES PA JE NEK RAZKORAK, KI GA NE BI SMELI KAR POZABITI. VSAJ JAZ GA NE.

Srečno, Planica - snežena kraljica!