Ena Janez je najprej kot socialistični bivši podpredsednik vlade Socialistične republike Slovenije postal šef Save. Potem je Savo prodal Američanom (ki z njo dobro delajo...) in dobil zanjo okoli - brat bratu - 200 milijonov evrov. Bil je "tajkun", ki jih je podpiral tudi Janez. Tisti iz politike, ki so ga vrgli iz partije in je želel biti predsednik socialistične mladine in mu ni uspelo. Pa je šel na drugo stran. Janez bi se morala križem gledati, a na golfu so vsi prijatelji...In tako se je zgodilo, da je Janez kot šef Save zapravil Savo pa še blejski golf z njo! In je Sava postala državno breme, zdaj bo težje še za 40 milijonov. Kam je izginilo tistih 200? V turizem in v neko drugo dejavnost, ki se ji reče "pohlep": Janez se je skupaj z Jakom iz Merkurja in bankirjem Zlatkom šel "trojčka".... A prave potence ni bilo, trojček je razpadel, akterji so se skrili, Sava pa je ostala - na moji grbi. Ker jo kupujemo nazaj od tujcev (?) in bo spet državna. Glavni je - kajpak - zopet Janez. Tisti, ki rad igra golf in to (če je treba) tudi z "rdečim tajkunom". Med tem je šla tujcem v roke tudi Gorenjska banka, imajo jo Srbi - pa golf na Bledu tudi. Vsega pa je kriv Merkur, ki mu je bilo v zgodbi ime Merfin. TAKO TO GRE: SAVA ZDAJ NAZAJ GOR TEČE. KER SMO VČASIH REKLI, DA BO PREJ SAVA GOR TEKLA... ČE SMO HOTELI POVEDATI, KAJ SE ZANESLJIVO NE BO ZGODILO. STRAH PA JE MALO NAŠEL TUDI NEUSTRAŠNEGA JANEZA: DA BI ZDAJ PRED APRILOM ŠLA SAVA PRIJATELJEM (NJEGOVIM...) MADŽAROM, BI BILO LAHKO USODNO NA VOLITVAH. IN REZULTAT JE TAKLE:

1.

Janez Bohorič in Jakob Piskernik in Zlatko Kavčič so bili nekaj dni nazaj veseli. Janez Janša oziroma vlada oziroma parlament jim je dvignil penzije. Glede propada gorenjskih paradnih konjev pa samo tole: nobenemu ni padel las z glave, lepo so pobrali odpravnine ipd. in odšli.....

2.

Janez Janša je zdaj sklenil, da bo Sava državna. Vredna je - pravijo - vsaj 100 milijonov, ker ima hotele ipd. Marsičesa nima več (npr. lastnišva v Merkurju, Gorenjski banki...). Država bo torej kupila Savo potem, ko jo je(delno) že prodala.

3.

Kranj je imel z omenjenimi tremi tovariši gospodi priložnost, da dobesedno zacvetimo kot pokrajina, ki ima velikane v turizmu, bančništvu ipd. - mišljeno z gorenjskimi vatli. A se je končalo drugače: Merkur in Gorenjska banka nista mogola brez tujcev, ki so reš(eva)li kar se je rešiti dalo. Sava kot kronski dragulj te zgodbe pa bo zdaj končno naša. Moja, tvoja. Dokler pač bo.

KRANJ JE PREŽIVEL TUDI "TROJČKA". AMPAK: KJE SO PA MILIJARDE, KI SO OB TEM NEKAM IZPUHTELE, JE TREBA VPRAŠATI GOSPODE TOVARIŠE. IN SEVEDA POLITIKO. KI JE Z NJIMI IGRALA GOLF.