NAJPREJ: TRMA JE ZA FESTIVAL(E) V KRANJU. VZDUŠJE V UDIN BORŠTU JE BILO OB NAŠEM OBISKU RES MLADIM IN NJIHOVEMU SLOGU PRIMERNO. POSLEDICE SMO SICER TUDI OBJAVILI - AMPAK KLJUČNO JE NEKAJ DRUGEGA: MI NE NERGAMO NA PAMET, MI OPOZARJAMO NA POTI IN STRANPOTI DO DOVOLJENJ ZATAKO DOGAJANJE. KI GA JE ODOBRILA IN OBČINA IN DRŽAVA. TRMA PA JE BILA EDINI MEDIJ, KI JE TAM BIL. IN KI JE RAZKRIL, DA JE PROBLEM NA OBČINI IN NE NA TRAVNIKU V UDIN BORŠTU.

Janez Ziherl ni nobena tarča ali žrtev medijske gonje: JE TISTI MESTNI ŠEF ZA OKOLJE IN PROSTOR, KI JE DOVOLIL FESTIVAL DVEH ORGANIZATORJEV NA ISTEM KRAJU OB ISTEM ČASU IN Z ENAKIMI POGOJI TAKOLE:

1.

Društvo Šenčurativa festival organizira že več let, letos ga je vsak dan in noč v Udin borštu od 02 ponoči - 10h dopoldne. S TEM JE PRIDOBILO VELJAVNO DOVOLJENJE JANEZA ZIHERLA PO NJEGOVEM DOJEMANJU UREDBE O HRUPU IPD. NIKDAR NISMO IN NE TRDIMO, DA JE STORIL KAJ NEZAKONITEGA.

2.

Društvo Subart iz Kranja je letos postalo "partner" in zaprosilo za dovoljenje enako kot Šenčurativa. Na istem kraju v istih dneh in z isto vsebino so bili organizatorji in dovoljenje je Janez Ziherl izdal. Z eno razliko: oni so festival pripravili od 18h do 02h, ko se je začel festival Šenčurative. PREFRIGANO? DOVOLJENO? NEKOMU NA "KOŽO PISANO"?

3.

Janez Ziherl je kot eden najbolje plačanih uradnikov MO Kranj po ustrezni državni uredbi omogočil odvijanje festivala, a nekaj stvari je spornih: DVOJNOST DOVOLJENJA DVEM ORGANIZATORJEM IMA PASTI IN ZANKE - O NJIH NAJ PRESODIJO ODGOVORNI IN ZA TO PRISTOJNI. ZA ILUSTRACIJO PA ODZIV NAŠE BRALKE, KI JE ZASLUŽNA ZA TO, DA JE TA MOJSTROVINA MESTNEGA URADNIKA POSTALA VPRAŠLJIVA:

4.

Kako je društvo s predsednikom, ki je tudi samostojni podjetnik in po javnih podatkih zaposlen v domačem podjetju "našlo" parcele, ki so - uradno - smetišče? V Udin borštu kjer je zaščiteno območje naokoli in kjer so bili ljudje občutljivi prav na ogrožanje okolja? MLADI PODJETNIK IN PREDSEDNIK DRUŠTVA JE TUDI KADER V GEODETSKEM PODJETJU, KI MORDA V TAKEM PRIMERU LAHKO KORISTI? NAJBOLJ PA KORISTI TO, DA JE JANEZ ZIHERL TRI MANDATE ŠEF ZA OKOLJE IN PROSTOR, A ŠE NI NAREDIL NIČ, DA BI BILE TE PARCELE TO KAR SO /GOZD, TRAVNIK IPS./ IN NE SMETIŠČE. IN KER SO SMETIŠČE - PA NE BI SMELE BITI TAM OD 90-TIH DALJE -JE ŠE MANJ ZADREG Z DOVOLJENJI.....ALI RES?

5.

MESTNO OBČINO SMO VPRAŠALI O TEM, KAKŠNO JE STALIŠČE DO RAVNANJA TISTEGA, KI GA MI VSI PLAČUJEMO, DA ŠČITI RED IN ZAKON IN OKOLJE TER ZLASTI SPOŠTUJE PREDPISE?