Imamo kralje? Imamo: pa čeprav za nekaj ur ali en dan. Fant iz Radeč je kot "dončič fuzbala" obnorel svet. In slovenska reprezentanca si je zopet izborila malo aplavza, on pa slavo. Ki je morem videti na programu, ki je - pomislite - ogrožen. Z ene strani ga ogroža Janša, z druge Golob, vmes so pa njuni navijači. Ni pa Benija Šeška, ker JE SRBSKI TAJKUN LASTNIK PRENOSOV SLOVENSKE DRŽAVNE REPREZENTANCE! In ta /Janševa, Golobova ipd. država/ ni poskrbela, da se to ne bi zgodilo. KER NE DELUJE KOT NE DELUJE ZAVOD KJER JE POLITIKA ZAVZELA VSE, RAZEN GLEDALCEV.

Uredniški izbor je jasen: šefi prepoznavajo tujega kralja in novinarji o njem na dolgo in na široko, da o kraljici materi ne pišem. Z vsem spoštovanjem: smo mi v Združenem kraljestvu? Nismo. Smo pa očitno podaniki njihovih visočanstev in zato nek pogreb gledamo v neposrednem prenosu, slovenske košarkarje in noogmetaše in odbojkarje pa iščemu z lučjo pri belem dnevu po spletu in še kje.

Zgodba ponazarja vse: državo, zavod javne televizije in njegovo ujetost v nekaj kar je njihova, ne pa naša travma - mi bi radi SLOVENSKI PROGRAM SLOVENSKE TELEVIZIJE KJER BO SMRT RADKA POLIČA RACA VSAJ TAKO POMEMBNA KOT POGREB KRALJICE, KI Z NAMI NIMA NIČ....MI BI RADI SLOVENSKE DOBRE FILME V SLOVENSKI PRODUKCIJI IN SLOVENSKE DRAME IN OTROŠKI PROGRAM IN...SLOVENSKI ŠPORT NA SLOVENSKI TELEVIZIJI! To plačujemo in ne Janševe oprode in še manj ostanke sistema, ki je RTV obvladoval pol stoletja kjer se je napredovalo po partijskih in nepotističnih zaslugah, kaj bi si lagali!

KO SE SVET ČUDI IN OBČUDUJE (PA ČEPRAV JE SAMO FUZBAL..) FANTA IZ RADEČ IN NJEGOVE GOLE, NAJ BI MI GLEDALI IGORJA E.BERGANTA KOT PREDSTAVNIKA OBJEKTIVNEGA IPD. NOVINARSTVA?! KATEREGA OČE IN STRIC STA LEPO UTIRILA POT MLADEMU NOVINARJU...KAJPAK OBJEKTIVNO IPD. PA JE ON SAMO PRIMER IN NIMAM PROTI NJEMU NIČ. KO SE JE ZASITIL BITI ŠPORTNI NOVINAR, JE BIL ČEZ NOČ ŽE V ODMEVIH...DRUGI SO TJA LEZLI LETA IN LETA, ON PAČ NE. IN DANES JE TISTI, KI BRANI AVTONOMNOST IN NEODVISNOST IPD.? NAJ ZRIHTA, DA BOMO VIDELI ŠEŠKA PA BODO MNOGI REKLI, DA JE TO "NAŠA RTV".

Kolege, ki jih današnji janšisti tlačijo, razumem. Razumel sem jih tudi, ko so na televiziji kraljevali murgelski kadri. Da niso? Da je bila to katedarala neodvisnega novinarstva? Lepo prosim, samo tega ne. TRAGIKA RTV SLO JE, DA SE ZA POLITIČEN INFORMATIVNI PROGRAM KOLJEJO MED SABO STRANKE, POLITIKE IN BOLJ ALI MANJ POLITIČNO OPREDELJENI LJUDJE (NOVINARJI IN ŠEFI), KI NA VES GLAS VPIJEJO, DA ONI NISO POLITIČNI....Vsi smo politični, vsi smo opredeljeni - le javna televizija bo javna takrat, ko tega dobesedno vsak med nami ne bo prepoznal po tem, kdo se s kom pogovarja, kdo goga vabi v studio, kdo odpira to in kdo ono temo...JE RES TAKO DALEČ, DA SO NAM VZELI ŠE DONČIČE IN ŠEŠKE IN URNAUTE, KER NI DENARJA!? NE, NE - DENAR JE. SAMO ZA KOGA!

Slovenija je kraljestvo kjer kraljev in kraljic mrgoli. Eden zabija gole, drugi koše, kraljica pleza ali smuča ali...le med tistimi, ki so tako radi kralji, ljudstvo ne najde nobenega...naj se igrajo v parlamentu, to je demokracija. MI PA HOČEMO PRAVE KRALJE IN KRALJICE IN K SREČI SO, ČETUDI JIH NA JAVNI TV NI!