EKSKLUZIVNA NOVICA S SODIŠČA: podjetje Trata iz Novega Mesta je zaradi izgube dobička ipd. tožilo MO Kranj in zmagalo - IZPLAČATI JIM BO TREBA OKOLI 300 000 EVROV ! Podlaga:

1.

Takratni župan BOŠTJAN TRILAR je podpisal tik preden je fizično zapustil občino pogodbo o vzdrževanju zelenic v Kranju za 5 let (vključno 2023). IZBRAL JE PONUDNIKA, PODJETJE FLORA SPORT (odgovorna oseba MATJAŽ KUMER), KI JE BIL ZA OKOLI 300 000 EVROV LETNO DRAŽJI ON NEIZBRANEGA PONUDNIKA TRATA NOVO MESTO. Pogodbo je pod drobnogled vzela država in revizijska pravnomočna ugotovitev je pokazala vrsto okoliščin - prilagamo delček revizijskega poročila/sklepa, ki je javno dostopen.

2.

Ko je bil izvoljen Matjaž Rakovec 2018, je bila ta pogodba in seveda breme okoli 3 000 000 v petih letih "okostnjak iz omare" Boštjana Trilarja, ki je kasneje bil mestni svetnik in nato odstopil in odšel iz politike. SEVEDA JE KOT ŽUPAN MORAL SPREJETI ODLOČITEV GLEDE NA REVIZIJSKE UGOTOVITVE IN JE PREKO TOŽBE ZAHTEVAL RAZVEZO/PREKINITEV POGODBE. Toda zgodba je dobila epilog prej glede odškodnine novomeškemu podjetju kot pa glede pogodbe kjer postopek še traja (junija bo nov narok).

Flora Sport je do zdaj skoraj vsa plačila MOK "odstopila" (prodala terjatve) finančnim podjetjem kar je njihova pravica in možnost. Tudi o tem smo vse pojasnili na Trma.si.

3.

ZDAJ JE JASNO: IZ NAŠIH ŽEPOV BOMO ZARADI ODLOČITVE ŽUPANA IN PODŽUPANA (VEHOVEC JE BIL ČLAN RAZPISNE KOMISIJE) PLAČALI 300 JURJEV + SEVEDA ZNESKE FLORI SPORT, KI JE SVOJE STORITVE UREJANJA ZELENIC PAČ ZARAČUNAVALA PO POGODBI, KI OČITNO NE BO PREKINJENA PREJ, PREDEN SE BO IZTEKLA ALI SKORAJ VZPOREDNO.

4.

IZRAČUN NA PAMET JE PREPROST IN JASEN: FLORI SPORT BOMO OB DOKONČANJU POGODBE PLAČALI OKOLI 1,5 MILIJONA EVROV VEČ KOT ČE BI NAM NOVOMEŠKO PODJETJE UREJALO ZELENICE. ZA POVRH PA BO NJIM TREBA PLAČATI OKOLI 300 000 ODŠKODNINE. SKUPAJ TOREJ ZA EN LEP VRTEC KOT SMO ŽE ZAPISALI...ALI BO SEDANJA OBLAST KAJ TERJALA OD TISTIH, KI SO TO POSREDNO ALI NEPOSREDNO ZAKRIVILI, BOMO ŠE VIDELI.