Ni lepo, a priznam: OBRAZLOŽITEV ZA KANDIDATURO SEM NAPISAL SAM, VOJKO JO JE "PREVERIL" IN SE Z NJO STRINJAL! To je bil začetek eksperimenta z naslednjim ciljem:

1.

NAGRADE, PRIZNANJA DELI POLITIKA. IN TO SE MORA SPREMENITI. KER DELIJO BOLJ ALI MANJ SVOJIM. IN ČE ŽE LAHKO PREDLAGAJO TUDI OBČANI, ZAKAJ NIMAJO V KOMISIJI NIKOGAR, KI GA NI PREDLAGALA MESTNA POLITIKA?

2.

SI PREDSTAVLJATE, DA BI KDO IZ MESTNE POLITIKE DVIGNIL ROKO ZA TRMATORJA, TRMO? NO, JAZ SI NE. IN JO TUDI NI IN JE NE BO. ZATO JE EKSPERIMENT USPEL, POPOLNOMA. KER TRMO VSAK DAN KLIKNEJO OBČANI IN OBČANKE (PA TUDI POLITIKI, KI BODO TO VEDNO ZANIKALI...) PO 4000 KRAT. DOVOLJ?

3.

KAJ JE BIL NAMEN EKSPERIMENTA S KANDIDATURO TISTEGA, KI V KRANJU NIKDAR NE BI DOBIL NAGRADE IPD. , JE PA DOBIL PODTAKNJEN POŽAR V HIŠO KJER SO MU STREGLI PO ŽIVLJENJU? OPOZORITI NA SAMO ENO IN EDINO PRAVILNO POT: NAGRADE NAJ DELIJO IN DOBIJO LJUDJE MIMO STRANKARSKE POLITIKE. SE NE DA? SEVEDA SE DA, ČE HOČEŠ.A NOČEJO, KER TAKO SVOJ KOŠČEK OBLASTI LAHKO GLODAJO DO MILE VOLJE.

4.

KOT NAROČEN JE POTEM NA DAN PLANIL MESTNI SVETNIK, VODJA SVETNIŠKE SKUPINE IN PREDSEDNIK KOMISIJE, KI DELI NAGRADE. ON JE DOKAZ POVSEM IZTIRJENE VLOGE POLITIKE IN ON JE RAZLOG, DA BI ŽE JUTRI MORALI TA OKORELI NAZADNJAŠKI IN KRIVIČEN SISTEM SPREMENITI. ON JE VZEL LEGITIMNOST MESTNEMU SVETU, KOMISIJI IN SAM SEBI.

5.

EKSPERIMENT JE RAZGALIL POLITIKO PREKO POLITIKA, KI SE JE JAVNO IZPOSTAVIL KOT DIKTATORČEK, KI ODLOČA, KDO BO DOBIL NAGRADO IN KDO NE. KI PODTIKA DRUGIM NEKAJ KAR MORDA SAM POČNE.

Eksperiment bo končan, ko bodo vse skupaj potrdili v mestnem svetu, ki je bil seznanjen z vsemi okoliščinami "podelitve nagrade", ki je bila odtegnjena tistemu, ki si je ne zasluži kar javno, preko tistega politika, ki je za kaznivo dejanje pravnomočno obtožen. Pa kaj....higiena in etika in morala politika so devet klafter pod ravnijo tistega, ki je kdaj pomislil kaj drugega kot da je KRANJ OGLEDALO TISTIH, KI GA VODIJO: ZATOHLA PROVINCA KJER TI POLITIKA Z GNILOBNIM ZADAHOM DIHA ZA OVRATNIK!

Sapienti sat ali pametnemu dovolj!