1.

Komunala Kranj "običajno" ne preverja ali imamo greznice in urejene odplake. "Praviloma" so to pač greznice ob novih hišah. ALENKA BRATUŠEK NI PRAVILO, AMPAK IZJEMA: LETA 2022 JE V URADNI VLOGI NAVEDLA, DA IMA UREJENO GREZNICO ZA ODPLAKE, A DO ZDAJ ZA TO ŠE NI PLAČALA NOBENEGA RAČUNA, KER JE KOMUNALI TO DEJSTVO PRIJAVILA AVGUSTA 2023 PO OBJAVI NA TRMI....

2.

V ulici kjer ima vikend NA KMETIJSKI ZEMLJI ministrica, so LETOS APRILA PRAZNILI GREZNICE kot to navaja direktor Komunale. Njene niso. Ker sploh vedo ne zanjo. V NAJVEČ TREH LETIH JO BODO, pravijo komunalci....A KAM JE SVINJARIJO VOZILA IZ GREZNICE BRATUŠKOVA DO ZDAJ? JE ODPLAKE IZ NJE POPILA KMETIJSKA ZEMLJA NA RUPI?

3.

Vse, kar smo zapisali do zdaj, drži:

*ministrica ni plačala komunalnega prispevka občini za vodovod in je to storila z zamikom po objavah na Trma.si. Vmesa je kršila zakone in predpise.

*ministrica ni plačevala mesečne pristojbine za greznico nikoli do zdaj. Lastnica objekta je od 1998, od januarja 2023 pa JE OBJEKT LEGALIZIRAN KOT OBJEKT DALJŠEGA OBSTOJA (VIKEND). Niti takrat ni prijavila greznice Komunali in posledično ni plačala nobene pristojbine, ker so ji vodovod "potegnili" maja. ZDAJ BO SEPTEMBRA PLAČALA RAČUN S PORAČUNOM ZA NAZAJ IPD.

*ministrica skuša preprečiti zavezo k dajanju odgovorov Trma.si. Postopki tečejo, a smo med tem dokazali in pokazali javnosti že marsikaj.

TEMELJNO VPRAŠANJE OSTAJA: ALI IMA ALENKA BRATUŠEK GREZNICO IN KAKŠNO? IN KAM JE DO ZDAJ MIMO PREDPISOV ODVAŽALA ODPLAKE? IN KAKŠNE? SPRAŠUJEMO NAPREJ....KER MEDOČINSKI INŠPEKTORAT TRDI, DA TJA INŠPEKTORJEV NI BILO, KER PAČ NI POSTOPKA...A ZDAJ OBSTAJA PRIJAVA, TOREJ POSTOPEK BO, JE ALI NE BO?