Ana Roš je najboljša (ali vsaj med najboljšimi...) kuharica na svetu in zdaj obupuje: tudi ona zapira vrata, tudi pri njej je kriza in...Sočustvujete ali kot številni drugi sprašujete: ali je takrat, ko je k njej drvel ves svet in za meni plačal 175 evrov bila solidarna in je delila dobiček s tistimi, ki jim je šlo slabše? Ne vemo odgovora, vemo pa, da je treba tudi v krizi imeti občutek za mero. Kajti trg je priznal Anino znanje in spretnost in kuhalnico in 175 evrov je vsakdo PLAČAL PROSTOVOLJNO! Zakaj bi zdaj morala država poskrbeti za Ano in njeno gostilno, je vprašanje. Kajti v Kranju imamo gostilno Benedik kjer je adut "pohan pšanc" (ocvrti piščanec) in gostilna je bolj ali manj družinsko podjetje, pri Ani Roš pa so se učili (plačali za to?) številni tuji zaposleni...In pri Benediku smo naleteli na zaprta vrata kot pri Ani Roš in tudi "odgovor na krizo" so ponudili: pokličete, oni "pohajo", pridete in - dober tek! MARSIKDO BO ZAMERIL PRIMERJAVO, A MEDIJSKA POZORNOST TEMU, DA JE TUDI NAJBOLJŠO KUHARICO NA SVETU PRIZADELA KRIZA, JE NESORAZMERNA Z VSEMI, KI SO OB SLUŽBO, VSAJ ZASLUŽEK IPD. IN ŽAL NIMAJO PRILOŽNOSTI, DA BI NA POMOČ KLICALI DRŽAVO, KI JE - TAKOLE MIMOGREDE - NAMENILA 1 000 000 EVROV ZA TO, DA IMA ANA 2 MICHELINOVI ZVEZDICI, NEKATERI DRUGI ENO, SLOVENIJA PA JE NA NJIHOVEM ZEMLJEVIDU... V izogib nesporazumu: bil sem pri Ani na začetku njenega vzpona in tudi vmes. Jedel in plačal. Nič obešal na veliki zvon, se hvalil kje jem in kaj. Roko na srce in logično: velikokrat sem si privoščil Benedikovega piščanca in še si ga bom. Ampak: če moramo davkoplačevalci reševati našo gastronomijo, da ne bo Ana Roš obupana, potem je treba prej rešiti koga drugega, ki ni zmogel niti prej niti zdaj na trgu biti tako odmevno uspešen kot naša Ana. Ki ji privoščimo sleherni cent zaslužka, da bo jasno. Kot Kranjčana in lokalpatriota pa me boste prej prepričali, da naročim in plačam x piščancev pri Benediku in tako v krizi pomagam kot pa da bi za elitno gastronomijo dal 1 sam cent. In nič nimam proti, če ima kdo drug drugačno mnenje, presojo in še kaj. Kriza z virusom terja našo pomoč sočloveku, ampak vrstni red mora biti vendarle pravi in zagotovo je zato medijska pozornost temu, da Ana ne more več prodajati 175 evrov vrednega menija NESORAZMERNA S TEM, DA MNOGI KMALU NE BODO MOGLI POJESTI NOBENEGA OBROKA, ČE BO ŠLO TAKO NAPREJ! Takole je še septembra slavna kuharica govorila v medijih....