Dolgo mizo z dobrotami so (do)plačali tisti, ki so od MO Kranj prejeli do zdaj 75 000 000 evrov (legalno in legitimno za opravljena dela in storitve). ONI PREPROSTO MORAJO SLEDITI ŽUPANOVEMU POVABILU K DOBRODELNOSTI. A MAD UDELEŽNCI DOLGE MIZE JIH JE BILA CEČ KOT DESETINA TAKIH, KI SI ZA NAŠ JAVNI IPD. DENAR ŠELE PRIZADEVAJO. KLJUČNO VLOGO PRI TEM ODIGRA OBLAST....

1.

Avstrijsko podjetje Saubermacher z izpostavo v Sloveniji je bilo POKROVITELJ DOLGE MIZE - OBENEM PA JE IZRAZILO NAMERO PREVZEMA POSLA Z ODVOZOM ODPADKOV IPD. OD OBČINSKEGA PODJETJA KOMUNALA KRANJ! So začutili, da pot do milijonskega posla, ki nam vzame pomemben del dejavnosti našega podjetja, vodi preko Dolge mize in elitne požrtije? Ne vemo, vemo pa, da bo odločilno stališče župana Rakovca kot predstavnika večinskega lastnika Komunale Kranj! NOČEMO ZANIKATI DOBRIH NAMENOV TUJEMU PODJETJU V ZASEBNI LASTI - A VSAKA ODLOČITEV NJIM V PRID BO POD DROBNOGLEDOM. Kdor sledi županovim projektom, je v Kranju dobrodošel, ko bo služil milijone z odpadki? Z Dolge mize sta jedla dva predstavnika Saubermacherja, ali bomo zapitek plačali z javnim denarjem vsi?

2.

Župan in njegova stranka SD so naredili vse, da bi imeli v Planetu Tuš novih 100 avtomatov in rulet podružnice podjetja Novomatic iz Avstrije /Admiral/. KAR DEVET PREDSTAVNIKOV TEGA PODJETJA JE BILO OB DOLGI MIZI KAR NEURADNO POMENI PLAČILO 3000 ALI VEČ EVROV NA TA RAČUN! So pa seveda informacije o tem "dobrodelnežu" tudi drugačne (ne trdimo, da so točne, zanikane pa niso bile).

Skoraj desetino so torej ob nekaj čez 100 udeleženih jedcih prispevali "igralničarji", ki so si želeli "osvojiti" Kranj ob pomoči lokalne politike in politikov. SI TO ŠE ŽELIJO IN JE DOLGA MIZA RES BILA LOBISTIČNA DEMONSTRACIJA SPREGE S POLITIKO? Kajti za obstoječi salon v Kinu Center kranjska oblast ni želela obnoviti soglasja - PODPRLI PA SO TRIKRAT ALI VEČ AVTOMATOV IPD. NA PLANINI? NAČELNOST?