Pločevina ali kmetija? Pločevina! ŠE DANES IN JUTRI SO MOŽNE PRIPOMBE NA REŠITVE, KI SO BILE ZA MNOGE PRESENEČENJE, KER NEUMORNI PROJEKTANTI RIŠEJO VEDNO ZNOVA. Strokovno? Jasno. Brez srca? Logično. V primeru Primskovljana ANTONA OVSENIKA to pomeni cesto čez kmetijo v Gorenjah. In prizadeti so ali bodo tudi mnogi drugi, ki se oglašajao in nasprotujejo.

Seveda risarji ne morejo upoštevati vseh, kajne? Ampak: ali je Tone drugorazredni občan, da gre lahko njemu kmetija zato, da bi se reka pločevine valila sem in tja? Zakaj je njegovo preživetje na lastni kmetiji manj vredno od "strokovnih rešitev", ki smo jih tudi v primeru kranjskih obvznic videli minula desetletja kar nekaj. VSE DO ZDAJ SO BILE KAJPAK ODLIČNE, STROKOVNE, PRIMERNE, NAJBOLJŠE - ZA PROJEKTE SMO DALI OGROMNO DENARJA IZ NAŠIH ŽEPOV! In zdaj naj bo žrtev kmet, ki ima eno samo vrednost in vrednoto!

"Zame je to zemlja, kmečka zemlja. Tole okoli moje kmetije je nekoč nastalo z zložbo zemljišč, ki jo je vodila država, da bi bile obdelovalne površine zaokrožene, da bi lažje kmetovali. Zdaj ista država vse to spreminja. Nisem za to, a razumem razvoj in spremembe. Jaz bi raje še dokupil zemljo kot jo zaradi ceste izgubil. In med ljudmi se že sliši, da bodo dobičke kovali tisti, ki so ali bodo pokupili zemljišča....ne zanima me denar, želim imeti zemljo kot smo jo imeli!" pravi Anton Ovsenik, ki je skupaj z drugimi nezadovoljnimi že storil nekaj korakov, da se ga slišalo: "Dolga leta je veljalo nekaj, zdaj kar naenkrat nekaj drugega. In vedno je kdo prizadet, nedvomno," pravi kmet, kije bil seveda šokiran, ko so najnovejše papirnate rešitve ugledale luč sveta. Prenovljena, lepa kmetija bo dala prostor pločevini in to je težko razumeti, kajne? Da pa pri tem še kdo ribari v kalnem, je običajno za take projekte. Zato ni čudno, da je nekdo na tem območju kupil veliko zemlje po ceni za kmečko, zdaj bo lahko vredna milijone....STE DO ZDAJ OPAZILI, DA BI NAŠA OBČINA IN NJENA OBLAST SISTEMATIČNO POJASNILA KAJ O NAČRTIH, KI RUŠIJO KMETIJE? NE. TUDI KMETJE S PRIMSKOVEGA BODO PRI PODŽUPANJI SPREJETI POTEM, KO BO ROK ZA PRIPOMBE ŽE MIMO. ČUDNO? NE,NE - TAKO DELUJE "NAŠA" OBLAST....