"Živali so po tem še mesec dni zmešane....ker je hrup v gozdu nemogoč.....mi smo seveda proti takim motnjam, a nihče nas niti vpraša ne..." JE LOVSKI ODMEV NA DOGAJANJE V UDIN BORŠTU. Srne in zajci pač ne morejo povedati, toda pod lovsko prežo se zdaj dogaja kaj drugega, lovci pa so povsem marginalizirani v tej zgodbi. Eni zapišejo: upravičeno, drugi se zgražajo...

SKRB ZA OKOLJE JE OSNOVNA POLITIKA MO KRANJ!Kaj pa tisti, ki s festivalom Drops zaslužijo res dobro? Ocena prodaj vstopnic je preko 100 000 evrov. A NA PRIZORIŠČU NI CENIKA, TA JE SKRIT ZNOTRAJ LOPE KJER VSTOPNICE PRODAJAJO...ZA KRAJANE TENETIŠ IN OKOLICE SO CENEJŠE KAR JE POSLUH ZA LOKALNO PREBIVALSTVO!

Društvo Šenčuativa iz Šenčurja vodi Bor Košnik, ki je bil lani organizator, letos pa je zraven še kranjski Subart.

Lani so ustvarili za skoraj 80 000 evrov NEPROFITNIH PRIHODKOV, društvu je ostalo okoli 30 000 evrov (društva nimajo dobička, vse je potrebno nameniti za dejavnost. A ista oseba je tudi podjetnik - za ORGANIZACIJO PRIREDITEV! Bor Košnik torej vodi društvo, ki prosi za dovoljenja in organizira Drops - obenem pa organizira dogodke!? Tudi Drops?

Bor Košnik je bil uspešen kot predsednik društva - ostanek za društvo okoli 30 000 evrov! PRAV TAKO USPEŠEN JE BIL TUDI KOT SAMOSTOJNI PODJETNIK IN ZA 2021 V POROČILU PRIKAZAL PREKO 40 000 EVROV PRIHODKOV!? JE BIL GLAVNI VIR ZA DRUŠTVENO IN ZASEBNO DEJAVNOST - DROPS?

Vir: AJPES, ERAR. In seveda pojasnilo Trma.si: MI NE ŠTEJEMO, DA JE DOBRO POSLOVANJE DRUŠTVA IN ZASEBNIKA NAPAKA ALI DA JE KAJ NAROBE. MOTI NAS, KER ŠELE NA DRŽAVNIH STRANEH SPLOH NAJDEMO KAJ O DRUŠTVU IN ŠE BOLJ JE ZANIMIVO, DA JE VEČINA INFORMACIJ NA SPLETU V TUJEM JEZIKU. AMPAK: SE PREBIJEMO SKOZI TO IN SEVEDA OPOZORIMO.....BIZNIS JE DOBER, V LETU, KO JE ŠE BIL COVID AKTUALEN, JE PRINESEL ZASLUŽKE TISTIM, KI V UDIN BORŠTU PRIPRAVIJO RAJANJE....PO VSEH PREDPISIH!