Trma.si skuša izvedeti, kje je končal JAVNI DENAR IZ PRORAČUNA, ki ga bi moralo prejeti podjetje FLORA SPORT D.O.O. za dela od vključno 2019 do vključno 2022 (pogodba sicer velja tudi naslednje leto). Vsebina pogodbe je v številkah taka:

Koncesijsko pogodbo je podpisal tik pred odhodom (december 2018) župan BOŠTJAN TRILAR. Velja še naslednje leto. Njene okoliščine v rubriki TUKAJ IN ZDAJ. Toda državni portal protikorupcijske komisije kaže take podatke:

Komu je torej MO Kranj nakazovala denar, ki pripada po koncesijski pogdobi FLORA SPORT d.o.o. lastnika in direktorja MATJAŽA KUMRA? Odgovora še nismo prejeli, a je MO KRANJ DENAR NAKAZOVALA NEKOMU, KI JE BIL V FINANČNEM ODNOSU S FLORA SPORT D.O.O. Je šlo za odkup terjatev in na kakšen način ali za druge posle (cesija npr.)? ŠE NE VEMO, TERJALI BOMO VSE JAVNE DOKUMENTE IN DOKAZILA.

TOLE JE ODGOVOR MO KRANJ, KI SE RAZLIKUJE OD PRVEGA KJER NAS JE KATJA ŠTRUC SKUŠALA INFORMIRATI O NEČEM, KAR V ERAR-JU NIMA PODLAGE.

1.

ODGOVOR MOK JE ZAVAJAJOČ GLEDE NA NAŠA VPRAŠANJA: KOMU JE BILO PLAČANO 2 500 000 EVROV PO KONCESIJSKI POGODBI NAM ŠE VEDNO NISO POJASNILI.

2.

PODJETJE PO NAVEDBAH MOK SVOJE TERJATVE VEČINOMA PRODAJA. TODA: DENARJA NE PREJEMA NA SVOJ RAČUN AMPAK GA PREJEMA NEKDO TRETJI.

3.

POSEBEJ VELJA OPOZORILO NA POJASNILO MOK, KI TRDI, DA JE VZROK ZA TO, DA PODJETJE OČITNO PRODAJA SVOJE ZASLUŽKE NEKOMU, KI IMA DO FLORA SPORT TERJATVE IPD., ROK PLAČILA 30 DNI OD PREJEMA RAČUNA! POGODBO STA PODPISALA MO KRANJ IN FLORA SPORT D.O.O IN ROK PLAČILA JE BIL ZNAN OB PODPISU. ČE FLORA SPORT SVOJE ZASLUŽKE IZ KONCESIJSKE POGODBRE PRODAJA ALI MORA PRODAJATI, SEVEDA TO NI NOBENA KRIVDA IPD. MO KRANJ - POGODBA VELJA ZA OBA. MIMOGREDE: 30 DNEVNI ROK NI NIČ NEOBIČAJNEGA, POSEL TRAJA 5 LET OZIROMA 60 MESECEV.

ZAKAJ MO KRANJ NE NAKAZUJE DENARJA PO KONCESIJSKI POGODBI FLORA SPORT D.O.O. AMPAK NEKOMU DRUGEMU, ŠE UGOTAVLJAMO! JE TO ZAKONITO, KER NIHČE TRETJI V KONCESIJSKI POGODBI NI NAVEDEN? ALI IMA MO KRANJ POKRITJE TEGA POČETJA GLEDE NA POGODBO?

/SE NADALJUJE/