Matjaž Rakovec kot župan Kranja postavlja na kocko vse, kar je dobrega storil v svojem mandatu in stavi na eno samo kombinacijo: IGRALNICA BO! To pa ponovno izpostavlja legitimnost in legalnost dogajanja, ki se je zgodilo pred in med izredno sejo:

1.

Bili so primeri svetnikov, ki so bili prepričani, da so glasovali eno - izpadlo je pa drugo! In to zato, ker so - na primer - glasovali prezgodaj. DO IZIDA JIH NA TO NI NIHČE OPOZORIL, ALI O TEM OBSTAJA PRAVILNIK PA ČAKAMO ODGOVOR OBČINE!

2.

Bila so lobiranja /kar ni nič narobe/, bili so "nenevadni prestopi glasovalne vrste", bilei so odsotni svetniki - ampak glavno je tole: IGRALNICO SO IZGLASOVALI SD+SDS+VEČ ZA KRANJ, KI SO V VEČINI ČASA MANDATA MATJAŽA RAKOVCA BILI MOČNO VSAKSEBI. KDO JIH JE POVEZAL ALI KAJ JIH JE POVEZALO? OZIROMA: KAKO SO PRIŠLI SKUPAJ? OBJAVLJAMO IZJAVO JANEZA ČERNETA, SD (TUKAJ IN ZDAJ)

3.

Zdaj se župan sklicuje na formo, ne na vsebino: ON JE ZA IGRALNICO, TO JE DOKAZAL Z DANAŠNJIM ODZIVOM SVETNICAM IN SVETNIKOM. Prav - zakaj ne bi bil? Toda če pade legitimnost ali legalnost glasovanja, bo imel utež okoli vratu. Za igralnico je zastavil projekte, ki so koristni in splošno dobro sprejeti - igralnica pa ni, a on in njegovi vztrajajo.RES KAR TAKO, ZARADI LEPŠEGA? PONAVLJAMO: KO SO NAM PRIŠEPETOVALCI NAMIGNILI, DA JE KLJUČ V DAMI, KI IMA LAHKO VPLIV PREKO KOGA, SMO BILI NEJEVERNI.....

ZGODBA O IGRALNICI JE ZARADI VSEH VPLETENIH NA NOVO PREMEŠALA KARTE PRED VOLITVAMI. IN ZA TO JE CENA IGRALNICA V TUŠU?