1.

Trma.si je prejela sporočilo za javnost o Parku slovenske himne. V NJEM ŽUPAN+ŽUPNIK IZRAŽATA ZAHVALO DRUG DRUGEMU GLEDE ODSTOPLJENEGA ZEMLJIŠČA OZIROMA NAMENJANJA ZEMLJIŠČA ZA SKUPNO DOBRO. Odstopiti komu kaj, česar ne rabiš je (lahko) darilo. Nameniti kaj za skupno dobro, je lahko darilo. A NE, KADAR JE UDELEŽENA (SLOVENSKA) CERKEV.

2.

Želeli smo razjasniti besede obeh zajetih v sporočilu in smo občini poslali vprašanja. Odgovor lahko preberete in je za nas poučen. Ker se je "jurčekjanković" sindrom ponovil, vsaj po naši oceni. Ko smo ga prejeli, smo poslali zahtevo po pogodbi med župnijo+občino = državo+cerkvijo. KER BO OBČINSKI PARK NA ZEMLJIŠČU V LASTI CERKVE.

3.

"Ponovljeni odgovor" je nazoren in zgovoren. Sporočilo za javnost je pomagal oblikovati odgovoren za gospodarstvo in promet na občini (in parke?) Marko Čehovin. Vodja kabineta kjer izdelujejo vse to, je Katja Štruc. Torej sta nam pomagala mož in žena (kar dejansko sta), najožja Rakovčeva sodelavca! To cenimo in večkrat ponovljeno skušamo razumeti.

4.

V KRANJU MANJKA DENARJA ZA MARSIKAJ. NE PA ZA POLITIČEN PARK KJER JE MOČNO UDELEŽEN MINISTER V ODHODU MATEJ TONIN /NSi/. POLITIČNOST TAKIH POČETIJ KJER DRŽAVA=OBČINA OŽIVLJA ZAPUŠČENO CERKVENO ZEMLJIŠČE S PARKOM, KI JE V DUHU VREDNOT NSi, JE NA DLANI. KAJ BO, KO BO NASTOPIL FUNKCIJO NOV OBRAMBNI MINISTER?! IN:ALI BO PARK "ŽEGNAL" LASTNIK=ŽUPNIK?