Včasih se politika res pokaže v vsej svoji bedi. Pa pri tem ne izvzamemo nikogar, a rezultati so jasni in zapisani oziroma posneti:

*Zoran Stevanović je javno priznal, da skupščina Komunale iz bifeja v Stražišču ne velja - čeprav je ves čas trdil, da je direktorja odstavil zakonito....

*Zoran Stevanović trdi, da ga je odstavil ponovno in znova zakonito, ker -tako pravi zase - je sklepe in zapisnik "pisal najboljši pravnik- jaz"

*Zoran Stevanović je v razpravi dobil podporo Brabare Gunčar, Igorja Velova, Boštjana Trilarja ipd. in 16 svetnic in svetnikov je izglasovalo, da je mestni svet obvestil o svojem odstavljanju direktorja

*Zoran Stevanović je obtožil v razpravi podžupana Janeza Černeta vplivov na zaposlovanje v Komunali s pomočjo SMS sporočil - slednji je to zanikal in terja opravičilo

*Zoran Stevanović je obtožil direktorja zapravljivosti s službeno kartico kjer naj bi zapravil tisoče evrov, dejansko jih je 250 !

Direktor Matjaž Berčon je morda storil kdaj kaj narobe, a danes je na seji sveta pokazal dostojanstvo: skušal je odgovoriti na vprašanja, pojasnil splošno stanje z odpadki v Sloveniji in vplive na Kranj in dodal, da bo skušal v dialogu z delavci preprečiti stavko, ker se strinja s tem, da v preteklem času plače niso bile usklajene tako kot bi bilo treba. A vse našteto prinaša stroške v poslovanju. Mestni svet se je s stanjem v Komunali seznanil in to je zdaj konec predstave svetnika Stevanovića, ki je bila za mnoge svetnike - nedostojna mestnega sveta. Zdaj seveda preostanejo nove bitke: ali je bila skupščina kjer je Stevanović odločal brez predstavnikov občin Preddvor, Cerklje, Naklo, Šenčur, Jezersko, ostaja vprašanje za pravnike - Komunala pa potrebuje direktorja, vodstvo, lastnike in ne potrebuje "bife politike". Župan Matjaž Rakovec več kot dve uri ni izrekel niti ene ocene ali vrednostne sodbe, ki bi podžigala - svetnica Irena Dolenec (NSi) pa je bila "glas razuma", ko je opozorila na to, da se Stevanović kot predstavnik Kranja v Komunali o svojih korakih ni z nikomur posvetoval - a je to ob nastopu funkcije obljubil.

Včasih je ovajal župana Trilarja, danes sta s svetnikom Trilarjem na isti valovni dolžini. Obenem pa smo javno zvedeli, kdo je "najboljši pravnik" - seveda tisti, ki je sklical nezakonito skupščino, potem še eno in...tako dalje (za naš denar).