Tale letak je pristal v mojem nabiralniku. Pa sem šel. In bil seveda edini novinar na dogodku, ki me bo še dolgo tlačil kot "nočna mora". Pa o vsebini praktično ni treba izbuljati besed, ker je bil višek večera, da "golob (mišljen seveda Golob) serje"....TODA TREBA JE ZAPISATI NEKAJ O DOGAJANJU, KI JE SREDNJI VEK POLITIČNE KULTURE. KOT VIDITE NA LETAKU, SO ME TJA POVABILI VSAJ ŠTIRJE. A SO BILI TAM SAMO TRIJE. KAKO?

1.

Voditelj dogajanja Boris Tomašič je bil dejansko gost. Ker je neprestano učil, pojasnjeval, vsiljneval svoje mnenje = SDS mnenje = Janševo mnenje ipd. Govoril je daleč največ od vseh (VSE SEM POSNEL) in bil - pomislite - "zvezda" kot ga je predstavil kranjski kandidat za poslanca Branko Grims. Ker je bila na tapeti najbolj javna televizija (O TRMI PA V POSEBNEM ZAPISU), je seveda pričakovati minimalne standarde vodenja, tv medija, oddaje kot naj bi ji bili priča. Gospod Tomašič je bil voditelj mitinga, o tem pač ni dvoma. Ampak: občinstvu je to pasalo. Kako tudi ne: to naj bi bil standard drugačnih medijev pod taktirko SDS? BEDNO, DA BOLJ BEDNO NE MORE BITI.

2.

Branko Grims je nastopal v prvi osebi: jaz sem rekel to....jaz sem predlagal to...moj zakon to...in tako dalje v njegovi znani maniri vzvišenega fajmoštra, ki razsvetljuje nevedne. Pustimo ob strani, da o Kranju in doagajnju v njem nismo zvedeli skoraj nič (največ od župana Rakovca, ki je pozdravil navzoče in šel). Takega "mačo ego tripa" so sposobni narcisoidni ljudje oziroma zagrenjeni liki naše politike (povsod jih je dovolj). Največja bolečina našega Branka so kajpak mediji in novinarji...JOJMENE TISTI TRENUTEK, KO BODO NJEGOVA MERILA NAŠA MERILA. KO BODO ODDAJE (DEJANSKO "ODDAJE") KOT JE BILA TA, NAŠ STANDARD. TAKRAT BOMO V VEČJEM MRAKU KOT SO ORBANOVI MADŽARI ALI PUTINOVI RUSI....

3.

Bojan Homan je bil prvi do prvega. Potrčko politične elite SDS povedati ne zmore velike. Se pa zlahka javno zlaže (KAR DOKAZUJEMO V RUBRIKI ČVEKVSEVPREK). Kaj je povedal bistvenega? Ne vem, ni bilo mogoče razbrati. V vsej oddaji pa je še največ on govoril o Kranju. Ker je vodil največji projekt in je bil uspešen, je poudaril. Ni se dotaknil hčerine službe v vrtcih kot primera pravh kadrov na pravem mestu. O TEM, DA JE SDS ZA RAZBITJE KRANJA NA DVE OBČINI NI BILO NITI BESEDICE.

ZA KONEC BISTVO: ZA SDS KANDIDIRAJO TRIJE V KRANJSKIH OKRAJIH. GOSPA JENKOLE VES ČAS ODDAJE IN POGOVORA "MAČOTOV" NI ČVEKNILA BELE, NE ČRNE. NI BILA SOGOVORNICA, TIHO JE SEDELA IN - TO JE TO. OPRAVIČILO V MOJEM IMENU, KER SI TAKEGA PONIŽANJA V LASTNI STRANKI NI ZASLUŽILA. KAJ ONA MISLI IN ZA KAJ KANDIDIRA?

SRAMOTA SEKSIZMA IN POLITIČNE NEKULTURE!